Kızılay Osmancık Şubesi, Kızılay Genel Merkezi tarafından başlatılan ‘Sen Çok Özelsin’ kampanyası çerçevesinde Osmancık Koyunbaba İlkokulu’nda 1 adet özel eğitim sınıfı oluşturdu.

Oluşturulan özel eğitim sınıfı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Şube Müdürleri Adem Dağcı ve Bayram Çıplak, Türk Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, Türk Kızılay Osmancık Şube Başkan Yardımcısı Murat Haykır ve Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Mustafa Boyacı, Koyunbaba İlkokul Müdürü Mehmet Çıplak, Koyunbaba İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Aplak, Kızılay Kan Bağış Kulübü Gönüllüleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Özel eğitim sınıfının açılış kurdelesini Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Türk Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, Türk Kızılay Osmancık Şube Yönetim Kurulu Üyesi Sefer Mustafa Boyacı, Koyunbaba İlkokul Müdürü Mehmet Çıplak ve Koyunbaba İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ali Aplak birlikte kesti.

Koyunbaba İlkokulu 4. sınıf öğrencileri arasında Türk Kızılay Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği programda Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel tarafından Koyunbaba İlkokulu’na böyle bir sınıfın kazandırılmasından dolayı Türk Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş’a plaket takdim edildi.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, açılışta yaptığı konuşmada, bu anlamlı davranıştan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz Türk Kızılay Osmancık Şubesi Başkan ve yönetimine dünden bugüne yapmış oldukları önceliklerde, yardımlarında ve desteklerinden dolayı nazarımızda yerleri büyüktür. Bugün buradaki bu anlamlı destek Koyunbaba İlkokuluna bir anlam kazandırdı. Tekrardan kendilerine çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Türk Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Erdal Karataş yaptığı açıklamada; Kızılay’ın oluşturduğu proje kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, talepleri doğrultusunda Koyunbaba İlkokulu bünyesinde “Özel Eğitim Sınıfı” oluşturduklarını ilgili okula 85 adet malzeme yardımı yaptıklarını söyledi.

Karataş, “Genel Merkez’imizin sunduğu katkı ile özel eğitim sınıfı oluşturduklarını, proje kapsamında farklı şeyler yapacaklarını, katkılarımız engelli yurttaşlarımıza devam edecek. İnsanımızın eksikleri noktasında bizlere verilen desteklerle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah çocuklarımız açılan özel eğitim sınıfında faydalı şeyler öğrenirler. Bu çocuklar bizim için, hepsi özel ve değerlidir” şeklinde konuştu.

“Türk Kızılay’ın Türkiye’de ve dünyada insanların yardımına yetişmektedir. Din, dil ve ırk gözetmeksizin insanların en zor anlarında yardımına koşan ve bağışlarla büyüyen bir insani yardım kuruluşudur” diyen Türk Kızılay Osmancık Şube Başkanı Erdal Karataş, ‘Özel Çocuklar İçin Özel Sınıf” projesinde yardımda bulunan tüm hayırseverler ile Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Şube Müdürleri Adem Dağcı ve Bayram Çıplak, Koyunbaba İlkokul Müdürü Mehmet Çıplak ve müdür yardımcıları, özel eğitim sınıf öğretmenleri, Kızılay Kan Bağış Kulübü ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Açılışın devamında katılımcılara ikramda bulunuldu.