Osmancık halkının heyecanla beklediği gün geldi. Çorumgaz tarafından Osmancık ilçesine doğal gaz verilmesi için hızla yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Osmancık halkı 26 Aralık 2017 Salı günü saat 12.00’de yapılacak olan törenle doğalgaz kullanmaya başlayacak.

ÇorumGaz A.Ş. Genel Müdürü Kasım Kahraman konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Osmancıklı hemşerilerimiz Çorum’a doğalgaz verilmesinden hemen sonra Osmancık ilçesine doğal gazın getirilmesi için talepte bulunmaya başladılar. Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Ahlatcı, 2010 yılında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı huzurunda, ‘Osmancık ilçesine doğalgaz verilmesi bizim için bir sosyal sorumluluk projesidir, BOTAŞ ilçe girişine kadar iletim hattını getirirse ve ilçede 3.500 abone olursa biz doğal gazı vermeye hazırız’ beyanında bulunarak bunu deklare etmiştir.

Osmancıklı hemşerilerimiz abone sayısına ulaşabilmek için yoğun gayret sarf etmişlerdir.

Osmancık ve Alaca ilçelerinden gelen yoğun talep üzerine Enerji Bakanlığı Nüfusu 10.000’in üzerinde olan ilçelere doğalgaz götürme konusunda 28 Nisan 2013 tarihinde bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardı.

İlçelere doğalgaz ulaştırılmasını sağlamak amacıyla yapılacak yatırımlara ilişkin usul ve esaslar belirlenerek gereken adımlar atıldı.

Enerji Bakanlığına talepte bulunan 200’ün üzerinde ilçeden yalnızca 7 tanesi gerekli kriterleri yerine getirdi.

Bu ilçelerden birisi ise Osmancık idi. Osmancık için gereken resmi işlemlerin ardından ana boru hattının yapımına 20 Ağustos 2015’te başlandı.

ÇorumGaz olarak 15 Ekim 2015 tarihinde Osmancık’ta temel atma töreni yaparak şehir şebekesi tesis çalışmalarını hızlandırdık.

Osmancık nüfusunun %60’ının doğal gaz kullanımını sağlayacak toplamda 50 kilometrenin üzerinde boru hattı tesis edildi.

Toprak sanayi bölgesinde Basınç Düşürme İstasyonunun imalatı tamamlandı. Müşteri hizmetleri merkezimizi açarak abonelik işlemleri yapılmaya başlandı. BOTAŞ tarafından tesis edilen şehir besleme hattının yapının Kasım ayı içerisinde tamamlanmasıyla, Osmancık ilçesine doğal gaz verilebilmesi için gerekli bağlantı ve kontrollerin yapılmasıyla şehir şebekesi doğal gaz verilmeye hazır hale getirildi.

Bugün geldiğimiz noktada Osmancıklı hemşerilerimizin temiz ve ucuz enerjiyle buluşmaları, konforlu bir hayat sürmeleri, hava kirliliğinden kurtulmaları, her türlü özveriye değecektir.

Çünkü bizler insan sağlığından, refahından ve mutluluğundan daha değerli bir şey olmadığı kanaatindeyiz.

Osmancık halkımızın da yoğun çalışmalar sonucu kendilerine sunmuş olduğumuz bu önemli hizmete sahip çıkacaklarına inanıyorum.

Bu güzide ilçemize doğal gaz verilebilmesi için büyük çaba harcayan milletvekillerimize, ilimizin ve ilçelerimizin değerli yöneticilerine, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Ahmet Ahlatcı’ya, tüm emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyor, doğal gazın İlçemiz halkına hayırlı olmasını diliyorum.

Tüm ülkemize birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımız huzur dolu bir yıl temenni ederken değerli Osmancık halkımıza da doğal gaz konforu ile yaşayacakları güzel günler diliyor, bu tarihi güne şahitlik etmek üzere tüm halkımızı törenimize davet ediyorum”