Osmancık Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de altyapı çalışmaları başlıyor.

Osmancık OSB’nin yol, drenaj, dere, menfez, atık su, yağmursuyu, içme suyu, Telekom inşaatı, kamera sistemi ve altyapı işlerinin yapılması için yapılan ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı.

Osmancık Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Karataş, yatırımcılara arsa tahsisine başlanan OSB’nin alt yapı çalışmaları için ihale sürecinin tamamlanarak yer teslimi yapıldığını söyledi.

Karataş, ihale yapılan iş kapsamında Organize Sanayi Bölgesinin tüm alt yapısının yapılacağını ve yatırıma hazır hale geleceğini belirterek “Osmancık Organize Sanayi Bölgesinde 51 sanayi parselinin alt yapı ihale süreci tamamlandı. Bu ihale kapsamında parsellerin yolları açılarak alt yapısını yapılacak ve arsalar yatırıma hazır hale gelecek. Dolayısı ile yatırımcılar elektriğinden Telekom hatlarına, güvenlik sistemine kadar tüm alt yapısı tamamlanmış hazır arsaya fabrikasını kurabilecek.” dedi.

YATIRIMCILARA YÜZDE 90 HİBE

Yatırımcılara arsa tahsislerinin de devam ettiğini belirten Karataş, 10 kişinin üzerinde istihdam sağlayan yatırımcılara arsa tahsisinde yüzde 90 hibe sağlandığını kaydetti.

OSB’nin alt yapı ihalesini alan Anakent Planlama İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şevder Oyman ile Osmancık OSB Yönetim Kulu Başkanı Hamza Karataş, yer teslimi için sözleşmeyi imzaladı.