Osmancık’ta mazbatasını alan mahalle muhtarları, Kaymakam Hakan Alkan'ı makamında ziyaret etti.

Osmancık’ta 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından göreve seçilen mahalle muhtarları, İlçe Seçim Kurulundan mazbatalarını almalarının ardından ilk ziyareti Kaymakam Hakan Alkan’a yaptılar.

Mazbatalarının alması ile resmen görevlerine başlayan muhtarları makamında kabul ederek ağırlayan, yeni muhtarlarla tanışan Kaymakam Hakan Alkan, "Muhtarlar bulundukları yerin en güvenilir insanlarıdır. Her zaman muhtarlara önem verdik ve gerektiğinde bilgilerine başvurduk" diyerek muhtarlığın demokrasi geleneğinin en önemli kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

Alkan; “Muhtar; mahalle ve köylerde aktif olarak yürütme işlemini kontrol eden kişidir. Muhtar; mahallenin yasalar ile belirlenen kurallarını yürütür ve seçimle belirlenir. Seçim sonuçları hepinize hayırlı olsun" diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaymakam Alkan, "tüm vatandaşlara daha etkin kamu hizmeti götürmek anlamında muhtarlarımızla tüm kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışması gerektiğine inanıyoruz. Her zaman muhtarlarımızın düşüncelerini alacağız ve onlara destek olacağız. Geride bıraktığımız yerel seçimlerde seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum ve yeni görevlerinin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı