Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca iftar yemeği vermeye devam edecek.

Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak, Ramazan ayı boyunca iftar yemeği vermek isteyenlerin kendileri ile irtibata geçerek 500 kişiye iftar yemeği verebileceklerini belirtti.

Vakıf Başkan Yardımcısı Koçak, vakıf hakkında bilgi vermek amacıyla yaptığı açıklamada "Osmancık`a bir zat-ı muhterem varmış bir zamanlar. Çobanlık yaparmış, geleni geçeni ağırlar onları hoşnut edermiş. Sanki bir çınar gölgesinde barındırırmış garibanı, fakiri, yoksulu ve yetimi. İsteyene aş isteyene yoldaş olurmuş. İnsanları hoş, yaradanı hoşnut (razı) edermiş. Sonra ulu çınar terk edilmiş, kurumaya bırakılmış. Yıl 1995`te ulu çınarda yeni bir filiz oluşmuş. Osmancıklılar su vermiş, kollamışlar çınarı. Çınar dallanmış gölge olmuş garibana, fakire, Osmancık`ta uğrak yer olmuş çınarın gölgesi. Ramazan`da iftar yemeği okumak isteyen garip gençlere barınak olmuş. Osmancıklı büyütmüş çınarı ululaştırmış. Tam seksenyedi garip, fakir ama başarılı gence mekan olmuş çınar gölgesi. Adına yakışır hal almış. Osmancık`ta Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı açıkta bırakmamış okumak isteyip Osmancık`a gelen gençleri. Bağrına basmış, onlara aş vermiş, elbise vermiş, yurt vermiş.

Osmancıklılar bu çınarı büyütmüşler, bu çınar kurumasın vakıf yok olmasın. Koyunbaba Vakfı, Osmancıklı hayırsever vatandaşlarla beraber yaşayacak" şeklinde konuştu.

Ramazan ayı boyunca hem iftar hem de sahurda sıcak yemek çıkardıklarını belirten Vakıf Başkan Yardımcısı Emrullah Koçak, yardım yapmak isteyenler için hesap numarası açtırdıklarını belirtti. Ziraat Bankası Osmancık Şubesinde açtırılan hesap numarası şu şekilde; Hesap No: 0082 - 26118724 - 5003, İban No: TR28 0001 0000 8226 1187 2450 03

Ayrıca vakfa bağış yapmak isteyenlerin 0532. 743 83 40 veya 0364 611 33 77 numaralı telefonlarla da irtibata geçebileceklerini belirtildi.