Çorum İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 yılının üçüncü toplantısı bugün gerçekleştirildi.

Toplantıda Çorum’a yapılan yatırımların yanı sıra, Kırkdilim’deki yol sorunu, Alaca’daki ‘Ölüm Kavşağı’ ile yeni hastane bölgesinde oluşan trafik yoğunluğu masaya yatırıldı.

Çorum Vali Necmeddin Kılıç başkanlığında Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çorum’daki yatırımların ele alındığı toplantıda, sırayla söz alan kurum temsilcileri projeleri hakkında bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Necmeddin Kılıç, 2017 yılı yatırım hedefinde 1.062 adet projenin olduğunu bildirdi.

Bu yıl Çorum’daki kamu yatırımları için toplam 3 milyar 295 milyon 417 bin lira ödenek ayrıldığını açıklayan Kılıç, ödeneklerde geçen yıla göre yüzde 56’lık bir artış olduğunu kaydetti.

KIRKDİLİM’E TÜNELLİ ÇÖZÜM

Vali Kılıç’ın konuşmasının ardından Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin bir sunum yaptı.

Osmancık-Kırkdilim yolu için düşünülen tünel projesinden bahseden Keskin, “Kırkdilim yolu için 3 tünel yapmayı planlıyoruz. Bu tünellerin toplam uzunluğu 4 bin 150 metreden oluşuyor. Birbirini takip eden tüneller olacak. Bunu da kurumumuz ihaleye çıkabilmek için ödenek problemini çözmeye çalışıyor. Biz hazırız, ödenek konusu çözüldüğünde de inşallah bu yıl ihaleye çıkacağız” ifadelerini kullandı.

ÖLÜM KAVŞAĞINDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK

Öte yandan Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, ilçe çıkışında “Ölüm Kavşağı” olarak bilinen Alaca-Zile kavşağıyla ilgili gerekli tedbirlerin alınması için talepte bulundu.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, kavşakla ilgili bir hafta içerisinde önlem alacaklarını, ileriki süreçte kavşak için köprülü bir çözüm düşündüklerini iletti.

“YENİ HASTANE BÖLGESİNDE TRAFİK SORUNU VAR”

Toplantıda söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, yeni hastane bölgesinin kısmi faaliyete geçmesiyle birlikte trafikte zaman zaman sıkışıklık olduğunu dile getirdi.

Burada alınması gereken önlemler olduğunu belirten Öztürk, ana yol olması nedeniyle de yayaların sorun yaşamamaları için üst geçit veya alt geçit yapılabileceğini iletti.

Vali Necmeddin Kılıç ise, öneriye destek vererek, “Buraya aslında bir alt geçit yapılabilir. Ayrıca ekiplerinizden de rica ediyoruz. Buraya üniversitemiz de bir kampüs yapacak. Haliyle hem araç hem de yaya trafiği olacak. Alt geçit yapabileceğimizi düşünüyorum. Burada araç sayımı yapılsın ve gerekli önlemler alınsın” diye konuştu.

“ALT GEÇİT YAPAMAYIZ, BAYANLAR UTANIR”

Önerinin üzerine konuşan Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin ise, alt geçidi o bölge için düşünmediklerini, gerekçenin ise, “Bayanlar rahatsız olur” düşüncesi olduğunu ifade etti.

Keskin, bölgeye üst geçit yapmayı planladıklarını aktardı.