Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Çorum-Osmancık yolu üzerinde bulunan Kırkdilim mevkiine yapılacak tünelli geçişin, iyi ihtimalle 2017 yılı sonunda, en geç 2018 yılında ihale edilebileceğini duyurdu.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü tarafından Çorum’da yürütülen projelerle ilgili bilgiler veren Bölge Müdürü Kenan Keskin, Kırkdilim’de yapılacak tünelli geçişin de detaylarını paylaştı. 8 kilometre uzunluğu olan yolun 4 bin 100 metresinin 3 ayrı tünelle geçileceğini dile getiren Keskin, proje maliyetinin ise 450 milyon TL olarak tahmin edildiğini bildirdi. Bu projenin iyi ihtimalle yılsonu, en geç ise 2018 yılında ihale edileceğini vurgulaya Keskin, “Çorum-Osmancık yolu Kırkdilim geçişi için bir projemiz var. Toplam 8 kilometre uzunluğunda olan bu geçiş, 4 bin 100 metresi tünelle geçiş olacak. 3 parça halinde yapılacak. Toplam olarak 4 bin 100 metre olacak. Bununla ilgili Genel Müdürlüğümüzle tetkiklerini yaptık. Genel Müdürlüğümüz buranın proje tavanın artırılmasıyla ilgili Kalkınma Bakanlığıyla görüşüyor. Proje artışı yapıldıktan sonra bölgemize yetkiyi verecekler, biz de ihale edeceğiz. 2018 yılında ihale etme olanağımız çok yüksek. Bu yıl sonu bile olabilir. Projenin 450 milyon TL’ye mal olacağı tahmin ediliyor. Çorum’da müdürlük olarak ciddi anlamda proje artışımız var. 5 yıl sonra Çorum’da çoğu yol bitirilmiş olacak” şeklinde konuştu.

“BU YIL İHALE EDEBİLİRSEK ÇOK GÜZEL OLUR”

Projenin 2017 yılında ihale edilebileceğini ilk defa Keskin’den duyan Vali Necmeddin Kılıç, şaşkınlığını gizleyemedi. Bu gelişmenin önemli olduğunu belirten Vali Kılıç, “Biz böyle bir gelişmeden çok memnun oluruz. Başbakanımız konuyu yakından takip ediyor. Çorum ziyaretinde halka duyurdu. Bu yıl ihale edebilirsek çok güzel olur. Çorum için bir müjde olur. Bu bir prestij projesi” dedi.