DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nün Osmancık halkına, arıtılmış, sağlıklı ve içilebilir içme suyu sağlamak amacıyla başlattığı çalışmalar hızla devam ediyor.

Bu kapsamda DSİ tarafından Osmancık’ta yaptırılan Dereboğazı İçme Suyu Projesi ile Kızılırmak Islah Projesi başta olmak üzere diğer yatırımlarla ilgili olarak genel bir değerlendirme ve koordinasyon toplantısı düzenlendi.

Başbakanlık Başmüşaviri ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı Osmancıklı Hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça başkanlığında düzenlenen toplantıya DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın, ilgili teknik personeller ile yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Toplantıda Osmancık İçme Suyu İsale Hattı ve Arıtma Tesisi Proje Yapımı, Kızılırmak Osmancık Geçişi Dere Yatağı Islahı, sulama ve taşkın koruma projesiyle ilgili olarak genel bir değerlendirmede bulunuldu.

DSİ 5. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda Osmancık’ın uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamak amacıyla, Dereboğazı Göleti’nden alınan ham suyu arıtacak olan 12000 m3/gün kapasiteli Konvansiyonel Tip İçmesuyu Arıtma Tesisi ve isale hattı ile Osmancık halkına sağlıklı ve içilebilir içme suyu sağlanacağı belirtildi.

Bilgilendirme toplantısında ortaya konan veriler ve değerlendirmeler ışığında, uygulama projesine son şekli verilmek üzere yüklenici firmaya ve ilgili personellere gerekli talimatlar verildi.