Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’un ulusal ve uluslararası rekabet gücünü arttırmanın, bölgenin gelişimine büyük katkı sunacağını söyledi.

Başaranhıncal, TSO olarak en çok önemsedikleri konuları ise demiryolu ve havaalanı ile Çorum’un ortaklık kültürü ve savunma sanayi olarak sıraladı.

‘HİZMET İÇİN VARIZ’

Çorum’u her yönüyle bir bütün olarak ele alıp, üyeleri ve Çorum adına hizmet etmek ve Çorum’un gelecekteki yerinin daha üst sıralarda olması ve başarısı için çalıştıklarını vurgulayan Çetin Başaranhıncal, “Makam için değil, hizmet için varız” dedi.

Başaranhıncal, Türkiye genelinde pek çok konuda Çorum TSO’nun ilk sıralarda yer aldığının altını çizdi.

SAVUNMA SANAYİ

Başaranhıncal, savunma sanayine ilişkin olarak “Dönemimizde başlattığımız ve Milli Savunma Bakanlığı ile beraber yürüttüğümüz savunma sanayine yönelik orta vadede çok ortaklı bir şirket kurularak sektörde yer alınacaktır” dedi.

DEMİRYOLU PLANI

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Çorum’un yıllardır takipçisi olduğu demiryolu projesine ilişkin ise “Çorum demiryolu talebimiz, ilimizde ilk seferin yapılacağı güne kadar gündemde tutulacaktır” ifadelerine yer verdi.

HAVAALANI TALEBİ

Kısa vadede mevcut Merzifon Havaalanı’nın bölgesel uçuş sayısının ve kapasitesinin artırılması, Akdeniz, Ege ve diğer bölgelere de seferler açılmasının önemli olduğunu kaydeden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, uzun vadede Çorum’a havaalanının kazandırılmasına yönelik faaliyetlerde öncü olunmaya devam edileceğini dile getirdi.

TSO HİZMET BİNASI

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Özel sektörün en önemli temsilcisi olan Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlıca hedefi; Çorum’un ulusal ve uluslararası rekabet gücünü arttırmak, bölgenin gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu hedefe yönelik faaliyetlerimiz esnasında eksikliğini hissettiğimiz ve hemen projelendirdiğimiz çok amaçlı yeni hizmet binamız iş dünyamızın hizmetine açılacaktır” dedi.