Osmancık ilçesinin en önemli ürün ve gelir kaynaklarından birisi olan çeltikte hasat başladı.

Türkiye çeltik üretiminin %2’sini karşılayan Osmancık ilçesinde bu yıl yaklaşık 21 bin dönümlük bir alanda çeltik ekimi yapıldı.

Aylar süren yorucu ve zahmetli çalışmanın ardından çeltiğini erkenden eken ve başakları olgunlaşan çiftçiler, pirincin ana maddesi çeltiklerini biçmeye başladı.

Osmancık´ta ilk çeltiği biçen çiftçiler yaptıkları açıklamada, “Kaliteli pirinç üretmek için Osmancık 97 pirincini tercih ediyoruz.

1 Mayıs´ta ektiğimiz çeltiğimizi hasat etmeye başladık. Havaların kurak gitmesine rağmen çeltiğimizin genel görünümü geçtiğimiz yıla oranla biraz daha verimli görünüyor. Çiftçilik zor meslek, aylar süren yorucu çalışmanın sonucu ürünümüzü hasat ediyoruz. İlerleyen zamanlarda açıklanacak olan çeltik fiyatları üreticiyi memnun edecek seviyede olursa emeğimizin karşılığını almış olacağız” dediler.

Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner ise ilk çeltik hasadının yapılmasını nedeniyle tüm çiftçilere hasat sezonunun hayırlı olmasını dileyerek “Osmancık 97, dünya markası olmuş bir çeltiktir. Dünyanın her tarafından aranılan bir çeltik haline gelen çeltiğimizin ilk hasadı gerçekleştiriliyor.

Hasat zamanı fiyatların üreticilerimizi memnun edecek seviyede olmasını umuyoruz. Havaların zaman zaman kurak gitmesine rağmen ilk çeltikteki verimin tatmin edici seviyede olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz tüm çiftçilerimizin tarlalarından bekledikleri verimi almalarıdır. İlk ekimi gerçekleştirdiğimiz Osmancık Pirincinin yeni sezonunun herkese hayırlı olmasını diliyor, üreticilerimize hasat zamanında kolaylıklar diliyorum” şeklinde açıklamada bulundu.