Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum"da özellikle Osmancık, Laçin, Kargı, İskilip ve Bayat yörelerini kapsayan Çeltik ekimlerinin fiyatlarının henüz açıklanmaması sebebiyle bir belirsizlik oluştuğunu belirterek, bu belirsizliğin giderilmesi için çeltik fiyatlarının bir an önce açıklanması istedi.

Çorum İli Ziraat Odaları Eylül Ayı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan başkanlığında yapılan toplantıda çiftçiler ile ilgili sorunlar ele alındı.

Çiftçilerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, 2017 yılında Çorum'da meydana gelen kuraklıktan dolayı aşırı verim kaybı yaşandığı için çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesi konusunda gerekli tüm kurum ve kuruluşlarla gerekli görüşmelerin yapılması konusunda karar alındı.


Toplantından sonra açıklamada bulunan Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum"da özellikle de Laçin, Osmancık, Kargı, İskilip ve Bayat yörelerini kapsayan Çeltik ekimlerinin fiyatlarının henüz açıklanmaması sebebiyle bir belirsizlik oluştuğu söyledi.

Çeltik fiyatların bir an önce açıklanmasını isteyen Sayan, bu konu da gerekli kurumlarla irtibata geçeceklerini ifade etti.

Akaryakıta yapılan zamlara da değinen Sayan, "Çiftçilerimizin en büyük girdisi olan mazot fiyatlarının artması bu sene özellikle bölgemizde meydana gelen kuraklıktan dolayı aşırı verim kaybı yaşayan çiftçilerimizi yeni ekim sezonunda maddi sıkıntıya sokacaktır" dedi.