Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Başbakan Başdanışmanı Osmancıklı Hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça, beraberindeki bir heyetle Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğünü ziyaret etti.

Lütfi Akça, ziyarette SASKİ’ye bağlı Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu.

Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin bir benzerinin Osmancık ilçesinde kurulacağını ifade eden Akça, “Osmancık için en iyisini yapabilmek gayesiyle, DSİ İçmesuyu Daire Başkanı ve ekibi ile Sakarya SASKİ Su Arıtma Tesisini inceledik. En ileri teknolojiyi kullanan bu tesisin benzeri İnşallah Osmancık’ta kurulacak” dedi.

SU KALİTESİ STANDARTLARIN ÇOK ÜZERİNDE

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Eski Müsteşarı ve Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça ve beraberindeki heyeti SASKİ Genel Müdürlüğü’nde ağırladı.

Ziyarette Devlet Su İşleri (DSİ) İçmesuyu Dairesi Başkanı Şadiye Yalçın, DSİ Arıtma Tesisleri Şube Müdürü Sevtap Akman, DSİ ve SASKİ bürokratları yer aldı. Heyet ilk olarak SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’ten şehir genelinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ardından da Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi incelemesi gerçekleştirildi.

‘MODERN VE VERİMLİ BİR SİSTEM’

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski Müsteşarı ve Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, “Sakarya’da yeni bir teknoloji inceledik. Hızırilyas, gerçekten son derece modern, işletilmesi kolay ve çok verimli bir tesis. Burada SASKİ’nin içmesuyu yönetim konularını paylaşma imkânımız oldu. Gerçekten SASKİ’nin bu anlamda son yıllarda çok büyük mesafeler kat ettiğini gözlemledik.

Burada modern bir su arıtma tesisi, tabiri caizse bir su fabrikası kurulmuş vaziyette. İleri derecede, standartların çok çok üzerinde kalitede bir su elde ediliyor. Başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak üzere, SASKİ Genel Müdürümüzü ve ekibini tebrik ediyorum. Güzel bir çalışma ve başarı örneğini bugün burada arkadaşlarımızla birlikte görmüş olduk.

En ileri teknolojiyi kullanan bu tesisin benzeri İnşallah Osmancık’ta kurulacak” ifadelerini kullandı.