Orman ve Su İşleri Bakanlığı eski müsteşarlarından Başbakan Başdanışmanı Osmancıklı Hemşerimiz Prof. Dr. Lütfi Akça, Kızılırmak Islah ve Peyzaj Düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, projenin son durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Annesi Satı Akça’nın cenaze törenine katılmak üzere Osmancık ilçesine gelen Başbakan Başdanışmanı Müsteşarımız Sayın Prof. Dr. Lütfi Akça, cenaze töreninin ardından ilçede bazı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarlığı döneminde çok büyük destek verdiği Kızılırmak Islah ve Peyzaj Düzenleme çalışmalarını inceleyen Lütfi Akça, çalışmalarla ilgili Şantiye Şefi Haluk Tekce’den bilgi alarak çalışmaların daha da hızlandırılmasını istedi.

Akça’ya incelemelerinde Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ile bazı DSİ yetkilileri eşlik etti.

Kızılırmak Islah ve Peyzaj Düzenleme Projesinin Osmancık ilçesine yapılan en büyük yatırımlardan birisi olduğunu ifade eden Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, DSİ yatırımları başta olmak üzere ilçeye yapılan yatırımlara her zaman sonsuz destek veren Prof. Dr. Lütfi Akça’ya Osmancık ilçe halkı adına teşekkür etti.

İncelemelerin arından Akça ve Başkan Karataş, ıslah çalışmaları sonrasında yapılması planlanan peyzaj düzenlemesi hakkında fikir alışverişinde bulundu.