Osmancık'ta Cumhuriyet Mahallesi´nde yapımına başlayacak olan İmam Hatip Ortaokulu ve cami inşaatı için belirlenen bölgede 11 çam ağacının kesilmesine mahalle halkı tepki gösterdi.

Osmancık Cumhuriyet Mahallesi´nde eski Kız İmam Hatip Lisesi´nin bahçesinde 11 adet çam ağacı kesildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eski okulun yıkılıp yeni İmam Hatip Ortaokulu ve cami yapılacağı öğrenilen bölgedeki ağaçların kesilmesi mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu. 11 adet çam ağacının kesilmek yerine özel ekipmanlarla başka bölgeye taşınarak korunabileceğini dile getiren vatandaşlar, bir ağacın kolay yetişmesinin uzun yıllar aldığını, kesilmesinin doğru olmadığını savundular.

Mevcut alana yapılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu ve cami inşaatı için kesilen ağaçların yaklaşık 40 senelik olduğu belirtildi. Hem Osmancık´ta ağaç sökme makinasının olmaması, hem de 40 yılını doldurmuş bir ağacın söküldükten sonra yeni dikildiği yerde kuruması sebebiyle kesildiği öğrenildi.

Yetkililer kurtarılması mümkün olan ağaçların kesilmediğini ifade ederken, inşaata engel teşkil etmesi halinde başka bölgelere taşınacağını dile getirdi.