Kanun Hükmünde Kararname ’ye göre, Çorum’daki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki 19 kişinin görevine son verilirken 1 kişi ise göreve iade edildi.

İhraç edilen isimler arasında Osmancık’ta 1 kişi bulunuyor.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kamu çalışanları meslekten atıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan 695 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK)’ye göre, Çorum’daki çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarındaki 19 kişinin görevine son verilirken Öğretmen Halil İbrahim Atila ise görevine iade edildi.

Açıklanan listelerde, Çorum’da Adalet Bakanlığı’na bağlı birimlerde görev yapan 3, Diyanet personeli 10, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kurumlarda görevli 2, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Özel İdaresi ile PTT Başmüdürlüğü’nden birer kişi olmak üzere toplam 19 kişi meslekten ihraç edildi.

İHRAÇ EDİLEN İSİMLER

KHK ile meslekten ihraç edilen diğer isimler şöyle: Din Görevlileri Adem Ceylan, İlyas Şimşek, Mustafa Çatal, Mustafa Çetinkaya, Numan Acer, Yasin Yağlı, Mehmet Ali Sert (Dodurga), Hasan Ergün (İskilip), Kemal Yılmaz (Mecitözü) ve Münür Tırpancı (Osmancık); İskilip Adliyesi Zabıt Katipleri Abdullah Gül ve Hacı Akif Aysal, Çorum İdare Mahkemesi Zabıt Katibi Selim Kızkapan; Öğretmenlerden Yusuf Ziya Özaslan (Alaca) ve Asım Sarıyıldız (Dodurga); Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde Din Görevlisi Hüseyin Çelik, Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nda J. Per. Asb. Kd. Çvş. Aziz Kıvanç, Çorum İl Özel İdaresi’nde Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Nursel Erduğan Soluk, PTT Başmüdürlüğü’nde memur Hakan Ersoy.