Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi ölümünün 83. Yıldönümünde vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u yazıp oynadıkları ‘Yalnız Şair Mehmet Akif Ersoy’ adlı tiyatro gösterisi ile anıldı.
Tiyatro gösterisine Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci, Osmancık İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Sefer Boyacı,Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Salih Tuncay, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yeliz Erdem, Okul Müdürleri, daire amirleri, sivil toplum kuruluşların başkanları, veliler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.


Programın açılış konuşmasını Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi Salih Tuncay yaptı. Tuncay; "Birinci Dünya Savaşı’nın ardından işgale uğrayan vatan toprakları üzerinde esarete isyan eden Akif, Kurtuluş Savaşımıza aktif bir şekilde katılmıştır. Türkçemizi en güzel şekliyle kullandığı şiirleriyle özellikle Çanakkale Destanı adlı şiiriyle milletimizin duygularını ve bağımsızlık azmini mısralara yansıtmıştır. İstiklal Marşımızla ulusumuzun duygularına tercüman olmuştur.
Mehmet Akif Ersoy benzersiz bir kahramanlık ve vatanseverlik destanı olan İstiklal Marşımızla hem milletimizin gönlünde taht kurmuş, hem de tarihimizin en önemli şahsiyetleri arasında haklı yerini almıştır.
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un doğum günü 20 Aralık 1873, ölüm günü 27 Aralık 1936dır. 20-27 Aralık tarihleri arasının Mehmet Akif Ersoy haftası olarak kutlanması ve bir hafta boyunca vatan şairinin anılması kararlaştırılmıştır.


Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi olarak Mehmet Akif Ersoy haftası kapsamında milli şairi anlatan gazete çıkararak Osmancık ilçemize dağıttık. Yine bu kapsamda ‘Yalnız Şair Mehmet Akif Ersoy’ adlı tiyatro oyunu ile Akif'i anıyoruz. Bizleri yalnız bırakmadığınız için başta Osmancık Belediye Başkanımız Ahmet Gelgör, yardımcısı Hüseyin Cebeci ve Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci olmak üzere daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşların başkanları, veliler ve öğrencilerimize teşekkür ediyor iyi seyirler diliyorum” dedi.
Açılış konuşmasının ardından tiyatronun hazırlık aşamasındaki çalışmalar slayt gösterisi ile izlendi.
Hazırlanan gazete için Okul Müdür Yardımcısı Şaban Sarı ve İrfan Çağlar, röportaj için gittikleri Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon tarafından Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri için bir mesaj iletildi.


İzletilen mesajda Selma Argon; "Dedemin şiirlerindeki özellik, her şiiri yaşayarak yazmış olmasıdır. Yani bize bir belgesel bırakmış. Onun hakkında yazılmış tüm eserleri de okudum ve inceledim diyebilirim. Her kitapta başka bir şey karşıma çıkıyor ve dedem her seferinde beni hayrete düşürüyor. Yani 63 yıllık hayatına o kadar güzel şey sığdırmış ki insan şaşırıyor. Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi dedemin anısına düzenlemiş oldukları tiyatro gösterimine katılmak çok istedim. Ama maalesef mesafelerden dolayı mümkün olmadı. İnanıyorum ki güzel bir eser olmuştur. Şimdiden hepinizi tebrik ediyorum. Ayrıca dedem için hazırlanmış yerel gazete basılmış. Bu anlamlı ve duyarlı projenizden dolayı tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum. İnşallah başka bir sefer gelmek ve izlemek nasip olur.” dedi.


İzletilen bir diğer mesaj ise Yazar Aydın Hız’dan geldi. Hız, “Bir yazar olarak Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesiböyle bir çalışmada öncülük yaptıkları için emeği geçenlere saygıyla selamlıyorum. Mehmet Akif Ersoy’un hayatına baktığımızda yıkılışın ve yeniden doğuşun bütün sancısını yeniden hissettiğini görürsünüz. Bu duyguyu sahneye taşımanızdan dolayı tebrik eder okul yetkililerini ve öğrencilerini kutlarım.”
Sekiz sahneden oluşan ‘Yalnız Şair Mehmet Akif Ersoy’ tiyatro kalabalık bir katılım ile izlendi. Zaman zaman duygulu anlar yaşatan tiyatro ayakta alkışlandı.
Sahnelenen tiyatro sonunda Osmancık Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci; tiyatroda emeği geçenlere teşekkür ederek; başta tiyatronun oluşumundan bitişine kadar emekleri geçen Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğretmenlerine ve rol alan perde önü ve arkası öğrencilere göstermiş oldukları performanstan dolayı teşekkür etti.