Çorum’un Osmancık ilçesinde, 7 bin yıllık Kandiber Kalesi ile Koyunbaba Köprüsü restorasyon çalışmaları sürüyor.
Osmancık Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Anıtlar Yüksek Kurulunca onaylanan restorasyon projesi kapsamında yürütülen çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.


Anıtlar Yüksek Kurulunun onay verdiği malzemelerle onarım çalışmalarının sürdüğü tarihi yapıların tamamlanması halinde ilçe turizmine önemli kazanımlar sağlanacağı kaydedildi.
Osmancık Lisesi emekli Dil Edebiyat öğretmeni Yücel Boyacı, gerek Koyunbaba Köprüsü gerekse Osmancık Kandiber Kale restorasyon çalışmaların başlatılması yöre halkının yıllardır arzu ettiği bir durum olduğunu belirterek, tarihi yapılar bir ilçenin önemli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.


Osmancık ilçesinin çok eski bir yerleşim yeri olduğunu ifade eden Boyacı, ilçesinin simgesi haline gelmiş olan gerek Koyonbaba Köprüsü gerek Osmancık Kandiber Kale onarımının aceleye getirilmeden, yapı dokusuna uygun ve aslından en ufak değişiklikler bile yapılmadan yetkililerce denetimlerin daha sıkı yapılarak restorasyon hizmetlerin sürmesini arzu ettiklerini belirtti.