Osmancık Belediyesi, Koyunbaba'nın hayatını konu alan çizgi film yaptırdı.

Çizgi filmin ilk gösterimi Koyunbaba Çocuk Şenliği adı altında ilçedeki ilk okul çocuklarına izletildi.

Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen Koyunbaba Çocuk Şenliğinde anaokulu ile ilkokul çocuklarına çizgi filmin gösterimi yapıldı.

Koyunbaba'nın hayatı ile Koyunbaba Köprüsünün yapılması için verdiği mücadeleyi konu alan 15 dakikalık çizgi filmde Koyunbaba’nın Osmancık’a gelişi, hayvanlara ve doğaya karşı sevgisi ve Koyunbaba Köprüsü için 2. Bayezid ile görüşmesi anlatılıyor.

Çizgi filmde Koyunbaba’nın toplumsal değerlerinden merhamet, yardımlaşma, sabır ve doğa sevgisi gibi konular ele alınıyor.

Belediye Başkanı Hamza Karataş, çizgi film ile ilgili yaptığı açıklamada Koyunbaba’nın Anadolu Kültürünün oluşmasında önemli rol oynadığını söyledi.

Koyunbaba’nın fikirlerini gelecek nesillere aktarmak amacıyla çizgi film hazırlandığını ifade eden Karataş, “Çocuklarımıza ve yeni yetişen gençlerimize hitap edebilmek amacıyla bir çizgi film düşüncesi meydana geldi. Bu düşünceyle biz de uzun çalışmalar sonucunda Koyunbaba’nın cömertliğini, merhametini, sabrını, ilmini, zamanında kültürümüzün oluşmasına katkı veren fikirlerini ve Koyunbaba’nın hayatını konu alan bir çizgi film yapıldı” diye konuştu.

Çizgi filmin ilk olarak Koyunbaba Çocuk Şenliğinde ilçede yaşayan çocuklara izletildiğini kaydeden Karataş, “Çizgi filmi ilk olarak Osmancık Kültür Merkezinde çocuklarımıza seyrettirme mutluluğunu yaşadık. Çocuklar çok güzel buldular, çok beğendiler. O beğeni üzerine biz de emeklerimizin boşa gitmediğini görmüş olduk. İnşallah bundan böyle Koyunbaba ile ilgili fikirler; Koyunbaba kimdir, kimliği nedir, kültürü nedir, nasıl birisidir, Koyunbaba’nın fikirlerini, şehrimize vermiş olduğu kültürel değerleri ve kültürel mirasımızı öğrenen çocuklar gelecekte kültürümüze de sahip çıkmış olacaklardır” dedi.

(Belediye Basın Bürosu)