Osmancık'ta sanatsal faaliyetlerine devam eden Dünyaca Ünlü Balmumu Heykel Sanatçısı Kerim Kaplan, öğretmen evi karşısındaki yeni atölyesinde balmumu heykel çalışmalarına devam ediyor.
Yaptığı balmumu heykeller Dünyada ve Türkiye’de çok sayıda müzede sergilenen genç sanatçı Kerim Kaplan, farklı illerden ve farklı ülkelerden teklifler almasına rağmen büyüdüğü ilçe olan Osmancık’tan kopamadığını ifade etti.
Dünyaca Ünlü heykel sanatçısı Kerim Kaplan; İngiltere, Almanya, İsviçre gibi ülkelerden müze projeleri için görüşmeler halinde olduğunu söyledi.
Kaplan, şuan Dubai ve Kosova gibi ülkelerden gelen siparişler üzerinde çalıştığını ve bu ülkelerden heykelleri görmek için gelen misafirlerine ilçenin ürünlerini tanıttığını ifade etti. Kerim Kaplan ayrıca gelen misafirlerine özellikle Osmancık pirinci ve Osmancık leblebisi hediye ettiğini belirtti.
Türkiye’de çok sayıda kent müzesi projesine imza atan sanatçı Osmancık'ta kısa bir zamanda ilçeye gelen misafirlerin öğrencilerin ve tüm Osmancık halkının gezeceği şehrin tarihini anlatan bir kent müzesine ihtiyacı olduğunu, bir sanatçı olarak Dünya ve ülkesinin gündemini sürekli takip ettiğini belirten Kerim Kaplan, Heykel çalışmalarından ayırabildiği boş zamanlarında ise artık insanların öldürülmemesini ve dünyanın huzurunu sağlayabilmek için; “ABD’lilere Merhamet Eğitimi” adında eğitici bir kitap yazmaya başladığını ve ABD’lilere merhamet duygusunu aşılamak gerektiği düşüncesinde olduğunu kaydetti.