Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi 11. ve 12. sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesinden başlayıp Ordu Boztepe’de son bulan Doğu Karadeniz turu gerçekleştirdi.


Gezi hakkında açıklamada bulunan Okul Müdürü Salih Tuncay, "Üniversite tanıtım gezilerinin öğrencilerin kariyer planlarını yapmalarında yardımcı ve seçimlerinde yol gösterici olduğuna, aynı zamanda üniversite kültürü, olanakları, bölümler, öğrenci yaşamı vb. konularda yerinde bilgiler edinmenin öğrencilerimizin motivasyonlarının arttığına, bakış açılarının daha da genişlediğine inanıyoruz.
Bu sebeple üniversite sınavına hazırlanan 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek, motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; bilgi sahibi olmaları için Karadeniz Teknik Üniversitesine gezi planladık.


Karadeniz’e gitmişken öğrencilerimizin ülkemizin doğal ve kültürel zenginliklerinin de farkında olmaları için Trabzon Atatürk Köşkü, Uzungöl, Fırtına Vadisi, Ayder, Gelin Düveni Şelalesi, Zil Kalesi, Timisyat Osmanlı Taş Kemer Köprüsü, çay fabrikası ve Ordu Boztepe’yi kapsayan bir gezi gerçekleştirdik. Gezide emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.