TV Programı formatında hazırlanan 'Çınarlarımızla Dünden Bu Güne' programının ilk bölümü 6 Mart Cuma günü saat 16:00’da belediyenin youtube kanalı ile sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.
Osmancık Belediyesi ilçenin geçmişine ışık tutmak amacıyla hazırlandığı proje kapsamında çekimleri yapılan “Çınarlarımızla Dünden Bu Güne” programı Osmancık Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci’nin koordinatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Programın yayın ekibinde ise Osmancık Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Selma Çetindere ve TRT Osmancık Muhabiri Merve Akıllı yer alıyor.
İlçenin geçmiş kültürü, örf ve adetleri, gelenek görenekleri, yaşam tarzı, tarihi olaylar ve insanların hayatında önemli yer tutan hatıraların gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan programda ilçenin geçmişi yine o günleri yaşayan çınarların hayatından kesitlerle aktarılıyor.
Çınarlarımızla Dünden Bu Güne programın ilk bölüm konuğu emekli öğretmen Yücel Boyacı oldu. Programın ilerleyen bölümlerde ilçenin geçmiş hafızasını tutan Dursun Güney, Mehmet Akman, Neziha Çağlar, Mahmut Acar, Muharrem Meral ve daha nice çınarlar yer alıyor.
Programla ilgili bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör “Nice anılarını dinlediğimiz büyüklerimiz aramızdan ayrıldılar. İlçemizin tarihi de onlarla birlikte unutuldu. Bu günkü Osmancık ile 50 yıl önceki Osmancık arasında öyle kültürel farklılıklar var ki, bu gün birçok şey unutulmuş durumda. Geçmişini bilmeyen geleceğini de kontrol edemez. Bu düsturla bu gün halen aramızda olan çınarlarımızın hayatını kayda alarak arşivlemek ve gelecek nesillere bir kültür mirası olarak bırakmak istedik. Onların hayatı ilçemizin geçmişini bu güne taşıyor. Biz de bir kültür hizmeti olarak bu programla onların anlattıklarını gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz” dedi.
Programın ilk bölümü 6 Mart Cuma günü saat 16:00’da belediye sosyal medya hesaplarında yayınlanacak.