56539,64 %-0.70

93,8318 %-4.81

1,8310 %-2.45

2,3360 %-3.21
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Osmancık’ta AB Projeleri kapsamında uygulanan en iyi projeler anlatıldı

Osmancık’ta AB Projeleri kapsamında uygulanan en iyi projeler anlatıldı
Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından AB Projeleri kapsamında gerçekleştirilen en iyi örnekler ve uygulamalar anlatıldı.
26.05.2011 / 15:12


Öğretmen Evi toplantı salonunda düzenlenen programa Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar, Osmancık Tarım İlçe Müdürü Erhan Yüksek ve ziraat mühendisleri, Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE biriminde görev alan öğretmen ve okul idarecileri, Dershane yöneticileri ve konuşmacı olarak ta Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği (BİSADER) Başkanı Hanifi Adlı katıldı.

Osmancık Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi tarafından AB Projeleri kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin sunumunun yapıldığı toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar Osmancık Kaymakamlığı, Osmancık Belediyesi ve Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan birimlerin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği (BİSADER) Başkanı Hanifi Adlı AB fonlarından yararlanmanın en temel koşulunun, uygun ve uygulanabilir bir projenin dernek, vakıf, sendika, üniversite ve belediye gibi kuruluşlar tarafından sunulması ve bu nedenle, bu kuruluşlarda proje hazırlama tekniğini bilen ve süreci başarıyla yürütebilecek uzman kişilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Türkiye’nin geleceğinin üretebilmeyi bilmekten etçiğini söyleyen Adlı “Yaşamda çözümün bir parçası değilseniz, sorunun bir parçasısınız' sloganından yola çıkarak bu çalışmalara başladık. Hepimiz çalışmalıyız ve projeler üretmeliyiz. Ülkemiz için bir şeyler yapmak istiyorsak çok çalışmalıyız. Büyük projeler hazırlarken kültürel değerlerimizi de içine katmalıyız. Projeler üretelim, hazırlanan projelerin topluma katkı da sağlamasını da hedefleyelim. Türkiye’nin geleceği üretebilmeyi bilmekten geçmektedir. Eğitimde sınır, kültürde yoksulluktur. Türkiye’nin en büyük sıkıntısı da araştırma merkezlerinden yoksun olmasıdır”dedi.

Osmancık’a ikinci kez geldiğini söyleyen Adlı “Osmancık organik tarıma en elverişli arazilerden birine sahiptir. Organik tarım ve hayvancılık yapılabilir. Bölgenin analizini iyi yapmak ve en uygun projeyi oluşturmak lazım”dedi.

Derneklerin amacına yönelik hizmet etmediğini belirten Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği (BİSADER) Başkanı Hanifi Adlı “ Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünü hatırlatmak isterim “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır”.

Bir Japon atasözü de derki “En büyük vatansever en çok üretendir”. Dernekler maalesef amaçlarına yönelik hizmet etmiyorlar. Derneklerin açtığı kahvehanelere baktığımızda oralarda en çok oturanlar, öğretmenler, eczacılar, doktorlar ve ziraatçılardır. Yaşayan insan topluma katkı sağlayandır” dedi.

Yapılan konuşmaların ve sunumların ardından Osmancık Milli Eğitim Müdürü Atila Çağlar, Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği (BİSADER) Başkanı Hanifi Adlı’ya pleket verdi.


Etiketler:
Bu haber toplam 410 defa okundu
YAZARLAR
1-7 Nisan Kanser Haftası
Aydın “Kansersiz yaşam elimizde” Osmancık Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Aydın, “Meme kanseri, kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biridir” dedi.