56539,64 %-0.70

93,8318 %-4.81

1,8310 %-2.45

2,3360 %-3.21
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Aşka Dair Osmancık’ta Sahnelendi

Aşka Dair Osmancık’ta Sahnelendi
Osmancık’ta ‘Aşka Dair’ adlı oyun sahnelendi.
19.02.2012 / 16:50


Osmancık’ta ‘Aşka Dair’ adlı oyun sahnelendi.

Aslen Osmancıklı olan ve ülkemizde tiyatro sanatında iz bırakan sanatçılardan bir tanesi olan Tomris Çetinel, memleketi Osmancık'ta sahneye çıktı.

Konya Devlet Tiyatrosu (KDT), Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel'in uyarlayıp yönettiği tasavvuf şiirleri dinletisi 'Aşka Dair' 18 Şubat 2012 Cumartesi günü akşamı saat 20.00’da Belediye Tiyatro Salonu’nda Osmancıklı sanatseverlerle buluştu.

Konya Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel tarafından, Mevlana, Yunus Emre, Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaşı Veli'nin bazı şiirlerinden derlenerek sahneye uyarlanan ve ışık tasarımını Hakan Özdemir'in gerçekleştirdiği ''Aşka Dair'' adlı Tasavvuf Şiirleri Dinletisi'nde Tomris Çetinel, Alpay Aksum ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu Neyzenlerinden Süleyman Yardım sahne aldı.

'Aşka Dair'i Tomris Çetinel yönetirken, yardımcılığını Alpay Aksum yaptı. Gösterilerin Işık Tasarımını Hakan Özdemir, Işık Kumanda ve Sahne Amirliğini ise Emre Erbaş yaptı.

‘Aşka Dair’i e Osmancık belediye Başkanı Bekir Yazıcı, Osmancık Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu, Tomris Çetinel’in akraba ve arkadaşlarının yanı sıra çok sayıda sanatsever izledi.

Program sonunda Belediye Başkanı Bekir Yazıcı Tomris Çetînel’e çiçek vererek teşekkür etti. Tomris Çetinel ve ekibindekileri Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı yemekte ağırladı. Yemekte akrabalarıyla da hasret gideren Tomris Çetinel nerelisiniz diye sorulduğunda “Osmancukuz şekerim” cevabını verdiğini söyledi.

 


Etiketler:
Bu haber toplam 289 defa okundu
YAZARLAR
1-7 Nisan Kanser Haftası
Aydın “Kansersiz yaşam elimizde” Osmancık Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Aydın, “Meme kanseri, kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biridir” dedi.
Dünya