56539,64 %-0.70

93,8318 %-4.81

1,8310 %-2.45

2,3360 %-3.21
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Okutucu “Osmancık’ın %80’i Obez”

Okutucu “Osmancık’ın %80’i Obez”
Osmancık’ta bir ay önce faaliyete başlayan (Wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübüne ilgi giderek artıyor.
07.01.2012 / 17:25


Osmancık’ta bir ay önce faaliyete başlayan (Wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübüne ilgi giderek artıyor.

Osmancık Koyunbaba Mahallesi Baltacı Mehmet Paşa Caddesi No:3’te bir ay önce hizmet vermeye başlayan Osmancık (wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübü Beslenme ve Yaşam Tarzı Danışmanı Beril Okutucu ile birlikte haftanın iki günü sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık hizmeti de sunmaya başladı.

Haftanın iki günü sağlıklı beslenme konusunda danışmanlık hizmeti veren Beril Okutucu Osmancık’ın %80’nin Obez olduğunu söyleyerek “ Yaklaşık olarak bir aydır Osmancık halkına doğru beslenme ve doğru su içmeyi öğretiyoruz. Konuştuğumuz birçok insanda ciddi anlamda sağlık problemi var. Kökenine indiğimiz zaman tamamen beslenme kaynaklı olan sağlık problemleri olduğunu görüyoruz.

Bunu sadece biz değil dünya sağlık örgütü de söylüyor. İnsanlara doğru ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerektiğini ve yeteri kadar su içmeyi öğretebilirsek hem bedensel sağlıkları hem de fiziksel anlamda iyi bir görüntüye sahip olmaları, daha salıklı aktif bir yaşam sürdürebilmeleri konusunda destek olabiliriz” dedi.

Yaklaşık bir aydır Osmancık’ta çalışmalara başladıklarını belirten Osmancık (wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübü Beslenme ve Yaşam Tarzı Danışmanı Berrin Okutucu bu süre zarfında merkeze başvuran 70 kişiden 26’sının olumlu sonuç aldığını belirterek “dengeli beslenme günden güne oturtmanız gereken bir alışkanlıktır. Şuana kadar merkezimize başvuran 70 kişiden 26’sında olumlu gelişmeler gözlenmektedir” dedi.

“Osmancık’ın %80’i Obez”

Aşırı kilodan dolayı başvurularda bulunanların olduğunun altını çizen Osmancık (wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübü Beslenme ve Yaşam Tarzı Danışmanı Beril Okutucu Osmancık’ta obezite görüldüğünü söyledi.

Merkeze başvuruların %80’ninde obezite görüldüğünü söyleyen Beril Okutucu “ Vücut Ağırlığımızı oluşturan belirli parçalar vardır; kas kütlemiz, kemik kütlemiz, yağ kütlemiz, sıvı kütlemiz vb.

Kilo vermede, bir uzman tarafından değerlendirilmesi gereken de birçok etmen vardır; Kilo, Vücut Kitle Endeksi, boya göre Kilonun değerlendirilmesi, vücudun çalışma hızı, vücudun yaşamsal fonksiyonları ve günlük aktiviteleri için harcadığı enerji.

Fiziksel Aktivite Durumu ve Aktivite Yapısı, Kas Direnci, Kas Miktarı, Kemik Ağırlığı, Yağ Oranı, Yağ Dışı Kütle, Vücut Sıvı Miktarı bunlar arasında sayılabilirler.

Merkeze kazandırılan Vücut Analiz Cihazı ile bahsedilen parametrelerin hepsi 1 dakika gibi kısa bir sürede ölçülerek kişiye en uygun beslenme programı planlanmaktadır. Vücut Analiz Cihazı ile Osmancık’ta şuana kadar ölçüm yaptığımız 70’kişinin %80’ni obez, %5 gizli obez olarak cihaz tarafından tanındı.

Obezite, halk arasında bilinen adı ile şişmanlık, vücudumuzdaki yağ miktarının genel ya da bölgesel olarak fazla olması anlamına geliyor. Türkiye Obezite’de Dünya sıralamasında 8. Avrupa’da 1. sırada. Amacımız insanlarımızın bunun ciddi bir sağlık problemi olduğunun farkında olmalarını sağlamak”dedi.

Su içmeyen bir millet olduğumuzu belirten Osmancık (wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübü Beslenme ve Yaşam Tarzı Danışmanı Beril Okutucu “Vücudumuzun yüzde 50 - 60’ını oluşturan su, aynı zamanda su vücut ısımızı dengeler, solunumumuza yardımcı olur, besinleri taşır, atıkları boşaltmak ve kasları çalıştırmaya yardımcı olur. Susuz geçen 3 gün sonunda sorunlar yaşamaya başlanır. Bu da suyun ne kadar önemli bir konu olduğunu gösterir. Su hepimizin bildiği gibi vücudumuz için vazgeçilmezdir ve aynı zamanda da

Çok önemli bir kilo verme faktörüdür. Ama maalesef Türk toplumu olarak çayı ya da benzeri içecekleri su yerine içiyoruz” diyerek doğru beslenmenin anne karnında başladığını ve her yaş gurubunun doğru beslenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Osmancık (wellness) Sağlıklı Yaşam Kulübü işletmecisi Hatice Pilavcı’da sonuçları bir ömür sürecek sağlıklı bir alışkanlığı hayatlarına katmak isteyenleri merkezlerine davet ettiklerini belirterek “Hedef ister, kilo kontrolü, ister iyi yaşam, dengeli beslenme ya da cilt ve saç bakımı olsun fark etmez. İnsanlarımızın amaçlarına ulaşmalarında danışmanlık yapmak, dengeli beslenme alışkanlığı edinmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Kulübümüz sağlıklı beslenme, kilo kontrolü, saç bakımı ve cilt bakımı alanında uzman kadrosu ile Osmancık halkına hizmet vermektedir. Kulübümüz ücretsiz danışmanlık hizmeti ile siz eşsiz müşterilerimize kişiye özel V.İ.P. hizmeti sunmaktadır.

Dünyanın en seçkin cilt bakım ürünlerini uzman kadromuzla birlikte ücretsiz sunuyoruz” dedi.

 


Etiketler:
Bu haber toplam 475 defa okundu
YAZARLAR
1-7 Nisan Kanser Haftası
Aydın “Kansersiz yaşam elimizde” Osmancık Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Aydın, “Meme kanseri, kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biridir” dedi.