56935,76 %-0.69

94,2397 %2.64

1,8350 %2.45

2,3430 %6.61
Karakter boyutu :13 Punto15 Punto17 Punto19 Punto

Kahramanlık Türküleri mest etti

Kahramanlık Türküleri mest etti
Kahramanlık türküleri konseri 28 Ekim 2011 Cuma akşamı Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.
29.10.2011 / 15:01


Kahramanlık türküleri konseri 28 Ekim 2011 Cuma akşamı Osmancık Belediyesi Şehir Tiyatro Salonu’nda gerçekleşti.

Cumhuriyetin 88. yılı nedeniyle Çorum Belediyesi ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından tertip edilen ve İl Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ve Osmancık Belediyesinin talebiyle Osmancık’ta gerçekleşen konser dinleyenleri mest etti.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Garnizon Komutanı Levent Öztürk Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Murat Nebioğlu ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı ve DED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ile çok sayıda davetlinin de katıldığı program hayli coşkulu geçti.

Asker, öğretmen, polis, esnaf, işçi, öğrenci gibi çok farklı kesimleri bir araya getirerek oluşturulan karma koro Cumhuriyetin 88. yılı çerçevesinde düzenlenen ‘Kahramanlık Türküleri’ konseriyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konserde Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı “son günlerde hepimizin bildiği olağan üstü durumlar yaşıyoruz. Bu durumlar üzücü olduğu gibi hayatın en acı gerçekleri. Polisinden, askerine şehitlerimizi uğurladık. Ve ardından bir başka üzücü haber deprem… Hepsi bizleri üzdü. Ülke olarak, millet olarak birlik içinde yapmamız gerekeni engeleyemeceyek bir güçlü büyük Türkiye’yi sağı ile solu ile, Türk’ü ile Kürt’ü ile, Alevi’si ile Sünni’si ile, Doğusuyla, Batısıyla inşa etmeye devam ediyoruz.

Hz. Peygamberiz sallallahu aleyhi vesellem bir hadisi şerifte şöyle buyurmuştur: Müminler bir vücut gibidir. Vücudun bir yerinde bir ağrı olduğunda nasıl bütün vücut hissediyorsa, güneydoğudaki şehitlerimizin, güneydoğudaki depremin acısını hepimiz hissettik.

Burada bulunan herkes bu acıyı hissediyor. Buraya şehitlerimize Cumhuriyet’imize sahip çıkmak için geldik.

Tüm ülkede olduğu gibi Cumhuriyet Bayramımızın bazı etkinliklerini iptal ettik. Ancak bize şehitlerimizin anısına sahip çıkmak gerektiğini, bütün ülkenin birlik ve beraberlik ve ortak duygularını yansıttığını düşündüğümüz bu programı Vali beyin teşvikiyle oluşmuş bu programı sizlere sunmak ve bu duyguları birlikte yaşamak yaşatmak istedik” diyerek emeği geçenlere ve katılımda bulunanlara teşekkür etti.

Yasir Ahıskalı'nın eşsiz sunumu ve Şef Kazım Mercan'ın yönetimindeki koronun konseri salonu dolduranlar tarafından coşkuyla dinlendi. Her biri birbirinden güzel kahramanlık türkülerini seslendiren koroya zaman zaman seyirciler de eşlik ettiler. Havada Bulut Yok, Asker Oldum Giydim Yelek, Asker Yolu Beklerim, Kışlalar Doldu Boşaldı, Türkiyem, Mehmedim, Hey Onbeşli, Şu Kışlanın Kapısına ve Türkiyem Canım Benim gibi türkülerin seslendirildiği konserde Çorum Belediyesi Zabıta memurlarından Ahmet Yaşar da oğlu Çelebi Yaşar ile birlikte zeybek oynadı. Baba oğlun zeybek oynaması salonu dolduran seyirciler arasında hem duygulu hem de coşkulu anların yaşanmasına neden oldu. Konserin bitimiyle birlikte salondakiler koro elemanlarını dakikalarca  alkışladılar.

Konser sonrasında Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük ile Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı da Koro Şefi Kazım Mercan’a ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’a çiçek verdi.

 


Etiketler:
Bu haber toplam 713 defa okundu
YAZARLAR
1-7 Nisan Kanser Haftası
Aydın “Kansersiz yaşam elimizde” Osmancık Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Aydın, “Meme kanseri, kadınlarda sık görülen kanser türlerinden biridir” dedi.