Osmancık Ömer Derindere Fen Lisesi tarafından "Yurdumun Değerleri Projesi" kapsamında öğrenim hayatlarını yatılı devam ettiren ortaöğretim öğrencilerine, öğretmenleri tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim hayatını yatılı olarak devam ettiren öğrenciler için değerlerimizin öğrenilmesi ve kişiliklerinde bunların yer alması hayati derecede önem arz etmektedir. Yatılı olarak öğretimlerine devam eden bu öğrencilerimize Yurdumun Değerleri Projesiyle ulaşmak, onlara bu anlamda katkıda bulunmak mümkün olacaktır. Gençlerin, büyüklerin söylediklerinden daha çok yaptıklarından etkilendikleri göz önüne alındığında değerler eğitiminin okullardaki herhangi bir dersin konusu olması yeterli gelmeyecektir. Bu düşünceyle, Ömer Derindere Fen Lisesi'nde öğrenim hayatlarını yatılı devam ettiren ortaöğretim öğrencilerine,öğretmenleri tarafından iftar yemeği düzenlendi" denildi.

İftar yemeğine Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel ve Şube Müdürleri katıldı.

Yemek sonrası konuşan Tökel, "Bakanlığımızın pansiyonlu okullarda başlatmış olduğu, değerlerimizin öğrenilmesi ve kişiliklerinde bunların yer almasında hayati derecede önem arz eden bu proje kapsamında öğrencilerimiz değerlerimizi yaparak yaşayarak öğrenmektedirler. Bugün de bu iftar programıyla öğrencilerimiz, paylaşma, yardımlaşma gibi değerlerimizi bizzat görerek uygulamışlardır. Bu programın hazırlanmasında okul yönetimi başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.