Çorum Valiliği tarafından yılbaşının huzur ve güven içerisinde geçmesi için güvenlik tedbirleri alındı.

Vali Mustafa Çiftçi yaptığı açıklamada, vatandaşların yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik ve asayişin temini açısından uygulanan trafik ve asayiş tedbirlerine ek olarak 31 Aralık 2018 günü Çorum Emniyet Müdürlüğünce de ek tedbirlerin alınacağını bildirdi.

Vali Çiftçi, yılbaşı gecesi alınacak olan tedbirleri şöyle sıraladı;

“Yılbaşı münasebetiyle, yaya ve motorize ekipler özellikle otobüs ve minibüs durakları, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler, pazar yerleri, alışveriş merkezlerinde, hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı bulunulacak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik asayiş ve trafik kontrollerine ağırlık verilerek ek devriye hizmetleri görevi yürütülecek, gerektiğinde görevli ekipler takviye edilerek gerekli tüm tedbirler eksiksiz alınacaktır.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler arttırılacak ve alınan önleme araması iznine istinaden, gerektiğinde şüpheli şahıs, otolar ve umuma açık yerlerde arama yapılacak, suç unsuruna rastlanılması durumunda gereği yapılacaktır.

Meydana gelmesi muhtemel terör eylemlerine karşı şüpheli çanta, paket, poşet vb. üzerinde yapılan denetim ve kontroller sıklaştırılacaktır.

Vatandaşlarımızın yılbaşı nedeniyle yapacakları alış veriş esnasında ve gece boyunca huzur ve güven içinde yeni yıla girebilmeleri, vukuu bulabilecek her türlü olayın önlenmesi için tüm çabalar üst düzeyde gösterilecektir.

Yılbaşı tatili süresince şehir içerisinde ve şehirlerarasında trafik yoğunluğu yaşanabileceğinden görevli ekip sayıları artırılacak şekilde görevlendirme yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın yeni yıla topluca girmek için toplandıkları meydanlarda yaşanabilecek ve basına da yansıyabilecek sarkıntılık, yankesicilik, kapkaç ve dolandırıcılık gibi olaylara karşı görevlilerimiz tarafından gerekli tedbirler alınacaktır.

Yılbaşı nedeniyle, yukarıda belirtilen tedbirler doğrultusunda İlçe Emniyet Müdürlükleri/Amirliklerince kendi sorumluluk bölgelerinde gerekli emniyet ve trafik tedbirleri alınacaktır.

Çorumlu hemşerilerimizin sadece olay olduğunda değil, olay olmadan önce de şüphelendikleri durum ve şahıslarla ilgili olarak her türlü ihbar, istek ve şikâyetlerini 155 Polis İmdat hattına veya (0364) 224 10 09 numaralı telefona bildirmeleri hususu önem arz etmektedir.”