Çorum’da otomobil sektörünün öncü kuruluşlarından olan Peugeot yetkili satıcısı Karataş Otomotiv, firmanın orta sınıftaki başarılı modeli olan 508’in yeni nesil otomobilini görücüye çıkardı.

Peugeot’un yine göz kamaştıran modeli olan Yeni Peugeot 508, Ankara yolu üzerinde bulunan Karataş Otomotiv’de görücüye çıktı.

Etkileyici tasarımı, sportif sürüşü ve teknolojik donanımlarıyla rakiplere meydan okuyan yeni Peugeot 508’in lansmanın tüm Türkiye’de 8 Kasım tarihinde yapılacağını açıklayan Peugeot Karataş Otomotiv Satış Müdürü Ufuk Özdemir, bu araç için 1 Kasım 2019 tarihine kadar ön sipariş almaya başladıklarını, ön sipariş veren müşterilerine çeşitli indirimlerin ve fırsatların sağlanacağını dile getirdi.

“What Drives You?” sloganıyla geçtiğimiz aylarda Avrupa’da satışa sunulan ve Kasım ayı içerisinde ise ülkemizde satışa sunulacak olan Yeni Peugeot 508’i tanıtan Ufuk Özdemir, Fransız otomotiv üreticisi Peugeot’in SUV modelleriyle başlattığı tasarım hamlesini yeni araçlarında da sürdürdüğünü, markanın kısa süre önce tanıttığı orta sınıf modeli 508’in de bunlar arasındaki yerini aldığını, ve Yeni Peugeot 508’in etkileyici tasarımı ve özellikleriyle dikkat çektiğini açıkladı.

KESKİN HATLAR

Yeni Peugeot 508’in sahip olduğu özelliklerle sınıfının dengelerini değiştirdiğini, uzunluğu ve tavan yüksekliği azaltılan aracın artan genişliğinin de etkisiyle daha olgun ve dinamik bir görünüm sergilediğini açıklayan Satış Müdürü Özdemir, “Daha keskin hatlara sahip yeni dış tasarım daha güçlü bir duruş sergilerken, her bir ayrıntısı büyük bir titizlikle ele alınan iç mekanı, ikonik Peugeot i-Cockpit’in gelişimini gözler önüne seriyor. Mükemmel yol tutuş özellikleri, yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni motorları, sayısız teknolojik donanımları ve ileri seviyede kalite özellikleriyle yeni 508, D segmentinin standartlarını yeniden belirliyor. Markanın sınıf atlama stratejisini de destekleyen yeni 508 Kasım ayında Türkiye’de aynı anda yapılacak lansman ile satışa çıkacak” diye konuştu.

487 LİTRE BAGAJ

Değişen bir segment için değişen konseptteki yeni 508’de müşterilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak alışagelmiş geleneksel bagaj kapağına sahip dört kapılı sedan yerine beş kapılı “fastback” gövde tipine sahip bir coupe-sedan formunun tercih edildiği söyleyen Özdemir, Yeni Peugeot 508’in henüz ilk bakışta enerjik ve etkileyici görünümle dikkat çektiğini, 487 litrelik bagaj hacmi bulunduğunu açıkladı.

Coupe tarzında aerodinamik çizgilere sahip olan aracın 1,40 metrelik bir boyutla daha alçak bir siluet sergilediğini, aracın ön bölümünün agresif tasarım detaylarıyla dikkat çektiğini anlatan Özdemir, aracın özelliklerini şu şekilde tanıttı; “Markanın imzası niteliğinde olan merkezi ‘Aslan’ logosuna sahip heybetli ve gösterişli ön ızgarayı, tam LED ön farlar çevreliyor. Markanın en güncel konsept otomobili Peugeot Instinct’ten esinlenilen Yeni Peugeot 508, ince ve keskin bir ifadeye sahip ön far gibi tasarım detaylarıyla Peugeot 504 ve 504 Coupe modellerine de gönderme yapıyor. Dikey konumlu LED gündüz farları özgün bir kimlik kazandırırken, keskin hatlar ve geniş hava girişleri dinamik olduğu kadar agresif bir görünümü de beraberinde getiriyor.

Ön tasarımda olduğu gibi arka tasarımda da en güncel konsept otomobillerden esintileri bünyesinde barındırıyor ve marka aidiyetine vurgu yapıyor. Her bir ayrıntısı büyük bir özenle işlenen kaliteli kokpiti, en güncel Peugeot i-Cockpit nesli domine ediyor. Peugeot i-Cockpit; kompakt boyutlu direksiyon simidi, 8:3 formatında 10 inç büyüklüğünde kapasitif dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere, üç temel yapı elemanını bünyesinde barındırıyor.

ZENGİN DONANIM

Yeni Peugeot 508, EuroNCAP kriterlerini de yerine getiren en güncel sürüş destek sistemleri ve zengin bir donanım seviyesiyle yollara çıkıyor: Segmentinde bir ilk olan Gece Görüş Sistemi, gece sürüşlerinde de 140 km/s hıza kadar yayaları ve bisikletlileri algılayan yeni nesil Otomatik Acil Durum Fren Sistemi ve Çarpışma Uyarı Sistemi, Aktif Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Otomatik Far Kontrolü, Hız Sınırı Tanımlaması ve Önerisi, Gelişmiş Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, EAT8 otomatik şanzıman ile dur-kalk desteği de sunan Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi. Sürüş güvenliğine yönelik donanımlar dışında şehir içinde sürücünün hayatını kolaylaştıran 360 derece görüş açısına sahip park yardımcısı Visiopark 2 ve tespit ettiği park yerine direksiyon, gaz ve frene müdahale ederek kendi kendine park eden yeni nesil Full Park Assist gibi donanımlar da sunuluyor.

GÜÇLENDİRİLMİŞ MOTOR

Araçta 1.6 litre PureTech motordan geliştirilen; PureTech 180 S&S EAT8 ve PureTech 225 S&S EAT8 olmak üzere iki yeni benzinli motor sunuluyor. Dizel cephesinde ise 1.5L ve 2.0L BlueHDi motorlardan geliştirilen; BlueHDi 130 S&S 6 ileri manuel, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8 ve BlueHDi 180 S&S EAT8 olmak üzere dört farklı alternatif bulunuyor. Güçlü motorlar sayesinde performans olarak da beklentileri karşılayan otomobil, keyifli bir sürüş vadediyor.

ÜST SEVİYE KONFOR

Yeni Peugeot 508, sahip olduğu niteliklerle seyahat konforuna tamamen yeni bir boyut kazandırıyor. Kullanılan malzeme kalitesi ve detaylara gösterilen özen, sürücü ve beraberindeki yolcuların rahat ve konforlu bir ortamda seyahat etmesini sağlıyor.

Karataş Otomotiv Satış Müdürü Ufuk Özdemir, otomobil tutkunlarının Yeni Peugeot 508 başta olmak üzere birlikte 208, 2008, 308, 3008, 5008 ve Rifter gibi çok tutulan modellerle ilgili ayrıntılı bilgiyi Ankara yolu üzerinde bulunan shovromlarından alabileceklerini sözlerine ekledi.