Osmancık'ta ünlü siyasetçi Yaşar Okuyan'ın isminin verildiği cadde, "Hastane Caddesi" olarak değiştirildi.

24 Haziran seçimleri öncesi MHP'lilere hareket ettiği gerekçesiyle tüm camiayı karşısına alan Yaşar Okuyan'ın ismi caddeden kaldırıldı.

Osmancık Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, geçtiğimiz ay Belediye Meclisine verdiği dilekçe ile Yaşar Okuyan Caddesi isminin değiştirilmesinden dolayı teşekkür etti.

24 Haziran Genel Seçimleri öncesi MHP Lideri Devlet Bahçeli´ye hakaret ettiği gerekçesi ile Osmancık´ta caddeye verilen isminin değiştirilmesi için Osmancık Belediye Meclisi´ne dilekçe veren İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, cadde isminin değiştirilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Karatağ, meclis kararının onaylanması ve Yaşar Okuyan Caddesi´nin ismi Hastane Caddesi olarak değiştirilmesinden sonra yaptığı açıklamada, “24 Haziran seçimleri öncesi MHP´nin barajı geçemeyeceğini, geçmesi durumunda Tandoğan Meydanı´nda eşek gibi anıracağını söyleyerek tepki çeken eski siyasetçi Yaşar Okuyan´ın isminin caddeden kaldırılması için verdiğimiz dilekçe Osmancık Belediye Meclisinde görüşüldü. Görüşme sonrası söz konusu şahsın ismi Hastane Caddesi olarak değiştirildi. Talebimizi olumlu karşılayan ve onaylayan Belediye Başkanı Hamza Karataş ve meclis üyelerine teşekkür ederiz. Türk milleti söz konusu şahsa sandıkta gerekli cevabı vermiştir. Bizlere düşen ise bu şahsın izlerini ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullandı.

Osmancık´ın en işlek caddelerinden olan söz konusu bölge hastane yolu olmasından dolayı Hastane Caddesi ismini alarak resmileşti.