Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 81 ilin valisi ile bir araya geldi.

Toplantıya Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorumlu Valiler İrfan Balkanlıoğlu, Osmancıklı Hemşerimiz Mustafa Yaman, Enver Ünlü, Yakup Canbolat ve Ali Mantı ile birlikte 81 ilin Valisi tam kadro katıldı.

Valilere çeşitli uyarılarda bulunan Erdoğan, “Sizden beklentim, karşılaştığımız zorluklardan yılmadan, kendinize güveninizi kaybetmeden, inisiyatif kullanmaktan çekinmeden vazifenizi yürütmenizdir” dedi.

Valilik makamının hizmet makamı olduğunun altını çizerek valilerin devleti temsil ettiğini kaydeden Erdoğan, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin 80 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefsiniz. Siyasetçiler de kendilerine oy veren insanları temsil ediyor. Siyasetçilerle görev alanınızın kesiştiği yerler olacaktır. Siyasetçilerin vatandaşlarımızın temsilcisi, sözcüsü, taleplerinin aracısı olarak yaptığı göreve saygı duymak ve imkanlar dahilinde gereğini yapmak sizlerin de vazifesidir. Ama aynı zamanda sizin oradaki siyasetçilerin değil devletin valisi olduğunuzu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Vali ile siyasetçi aynı olamaz, birbirinin hasmı da olamaz. Görev alanları ve görev alış biçimleri farklıdır. Biz vatandaşa iline hizmet ortak paydasında buluşarak geleceğe yürüyen siyasetçiler ve valiler görmek istiyoruz. Siz işinizi iyi yaparsanız, size yönelik müdahale zeminini ortadan kaldırmış olursunuz. Devlet kapısı hacet kapısıdır, umut kapısıdır. Valilik demek sadece evrak işlerinin görüldüğü devletin soğuk yüzünü temsil eden yer demek değildir” diye konuştu.

Valilere Hazreti Ömer’den örnekler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ulaşamadığımız, göremediğimiz yerler olabilir. Siz bizim uzanan elimiz, gören gözümüz, duyan kulağımız durumundasınız. Sizden bunu özellikle istiyorum. Bunu yapmanız lazım. Yapmıyorsanız arkadaşlar kusura bakmayın ben hakkımı helal etmem. Sizi biz buralara bu inançla atadık. Bize gurur ve kibir yakışmaz, mütevazi olacağız. Tevazu ile hizmeti sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

“EN KÜÇÜK BİR ZAFİYET GÖSTEREN BİR GÜVENLİK TEŞKİLATI İSTEMİYORUZ”

Güvenlik güçleri ile vatandaşlar arasındaki ilişkiyi, demokrasi ve güvenlik dengesinin en ideal şekilde kurarak yürümesinin sağlanmaması durumunda görevin iyi yapılmadığını belirten Erdoğan, “Vatandaşa eziyet eden güvenlik teşkilatı görmek istemediğimiz gibi terörle mücadelede, asayişte, uyuşturucu ile mücadelede en küçük bir zafiyet gösteren bir güvenlik teşkilatı istemiyoruz. Uyuşturucu ile mücadele öncelikli görevimizdir. Okullarımızın çevresindeki tedbirler öncelikli görevimizdir. Son zamanlarda asayişteki, buna gevşeme mi deyim, ucunu kaçırma mı deyim, bu ahlaksız, namussuz katillerin çoğalması katlanılır bir şey değil. Bekçilik sistemini getirdik, bu sistemin çok iyi çalışması lazım. Caddelerde yürüyen bir kadına omuz atıp, sonra tekmelemek, yumruklamak, bu tür adi, ahlaksız kişilerin bu toplumun içinde yer almasını ben hazmedemiyorum. Bu milletin şanından değildir bu. Bizim çok iyi çalışmamız lazım, demek ki eksiklerimiz var. Emniyet Teşkilatını yöneten sizsiniz. Emniyet müdürlerimizle aranızda en ufak bir sıkıntının olmaması gerekir. Bazı yerlerde maalesef emniyet müdürlerimiz, valilerimiz arasında bazı sıkıntıların olduğunu da müşahede ediyorum. Bu dengeyi kuracak olanlar birinci derecede sizlersiniz” ifadelerini kullandı.