Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, geçtiğimiz günlerde 103 öğrencinin karbonmonoksit gazından etkilendiği Ömer Derindere Kız Öğrenci Yurdu'nda inceleme yaptı.

Vali Çiftçi, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Makineci ve beraberindekiler ile birlikte Osmancık'ta düzenlenen toplantının ardından Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurduna gitti.

103 öğrencinin zehirlendiği Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu geçici olarak kapatılmış, öğrenciler Sağlık Meslek Lisesi Yurdu ve Öğretmenevine yerleştirilmişti. Ömer Derindere Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nda çalışmaların bitmesi ve deneme aşamasının olumlu sonuç vermesinin ardından öğrencilerin Pazartesi günü yurtlarına yerleştirileceği bilgisi paylaşıldı.

4 AYRI GÜVENLİK SENSORU TAKILACAK

İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Çiftçi, “12 Aralık'ta Fen Lisesi Öğrenci Yurdumuzda karbon monoksit gazından öğrencilerimiz etkilenmiş ve hastaneye kaldırılmıştı. Tüm öğrencilerimiz tedavilerinin ardından taburcu edilmişti. Öğrencilerimizi diğer kız öğrenci pansiyonlarına ve Öğretmenevine yerleştirdik. Pansiyonda tekrar inceleme yaparak yerinde tespitlerde bulunduk. Şuan da daha güvenli bir sistem kuruyoruz. Kombilerin ve bacanın yeri değişti. Sistem devreye alınacak. Daha sonra güvenlik ölçümleri yapılacak, denenecek ve tüm riskler ortadan kalktıktan sonra öğrencilerimizi tekrar yurda alacağız. Sızıntıya karşı tedbir olsun diye 4 ayrı güvenlik sensoru takılacak. Bütün güvenlik tedbirleri alındıktan sonra öğrencilerimizi tekrar yurda yerleştirmiş olacağız” dedi.

Vali Çiftçi, yurt ziyaretinin ardından D-100 Karayolu üzerinde yapımı devam eden köprü çalışmalarını yerinde incelemek üzere Osmancık'tan ayrıldı.