Osmancık İlçe Müftülüğü Merkez Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan Hafızlar için mezuniyet töreni düzenlendi.

Osmancık Belediye Kültür Merkezi'nde Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Osmancık emniyet Müdürü Bahadır Vurgun, Osmancık Jandarma Komutanı Başçavuş Tevfik Kara, Çorum İl Özel İdaresi Sekreteri Recep Çıplak, Osmancık İlçe Müftüsü Dr. Eyup Aydın, çevre ilçelerden din adamları ve görevlileri, hafızlar ve davetlilerin katılımı ile gerçekleşti.

Osmancık İlçe Müftülüğü merkez yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’ndan mezun olan 16 Hafızın mezuniyet belgesini Çorum Valisi Mustafa Çiftçi verdi.

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Kur’an Kursu öğrencilerinin okudukları şiirlerin ardından dualar edildi. Programın açılış konuşmasını sırası ile Osmancık Müftüsü Dr. Eyup Aydın yaptı.

Aydın, “Beşer katlı iki blok halinde yatılı Hafızlık Kur’an Kursu müftülüğümüz içinde hizmet binası ile buluştu. Bina iç ve dış iyileştirme adına eksikliklerin büyük çoğunluğunu giderdik. Müftülüğümüz bünyesindeki öğrencilerimiz için Allah’ın bildiği birçok hayırseverlerimizden Allah Razı olsun. Ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum.

2012’de yapılmış olan binamızın sırasıyla iç ve dış bakım ve eksiklikleri müftülüklerimizde tamamlanmıştır. 12 öğrencilerimizle başlayan kurslarımızı çoğaltarak sürdürmeye devam ediyoruz. Mezun olan Hafızlarımıza bugüne kadar hiç program yapılmamış ve biz buna istinaden bu organizasyonu düzenledik. Şu anda 42’si yatılı olmak üzere 58 öğrencimiz kalmakta. 5. Sınıftan itibaren Milli eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol doğrultusunda hem okullarına hem de hafızlıklarına devam ediyorlar. Bu hizmetten bir kuruş ücret almadan hafızlık eğitimi veriyoruz. Birinci kaynağımız Diyanet İşleri Başkanlığımızın resmi ödeneği diğeri Türkiye Diyanet Vakfı ve Osmancığımızın hayırseverleridir. Buradan tüm hafızlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

HAFIZLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Hafızların belgelerini takdim eden Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, yaptığı konuşmada “Bu diplomayı almaya hak kazanan Hafızlarımızı ve ailelerini tebrik ediyorum, bu işe emek vermiş olan müftülerimize, hocalarımıza gönül verenlere teşekkür ediyorum.

Bu işin içinden gelmiş birisi olarak şunu da rahatlıkla ifade edebilir ki, bu kolay iş değil azim isteyen sabır isteyen uzun zaman çalışma isten meşakkatli bir yolculuk bu. Tabiri caizse bir benzetme yapmam gerekirse demir leblebi çiğnemek gibi bir şey bu. Genç hafızlarımız gerçekten zoru başardılar, bundan dolayı da her türlü iltifata layık olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Asıl olan hafız olmak değil hafız kalmaktır, kardeşlerimize özellikle tavsiye ediyorum, her gün belli bir disiplin içerisinde belli bir zaman ayırarak bunu devam ettirmeleri gerekiyor. Aksi halde hafızdan silinmesi kısa süre içerisinde unutulması an meselesi.

Bu emanete sahip çıkmayan, hafız olduktan bir süre sonra unutan, çalışmayanın iki yakasının bir araya gelmediğinin canlı şahidi olmuşumdur. Onun için bu emanete ömür boyu muhafaza etmek lazım, çalışıp çabalamak lazım.

Geçmişte memleketimiz çok farklı günler gördü geçirdi. Allah bir daha o günleri göstermesin. 16 kardeşimiz hafızlığını bitirmiş durumda. Öğrencilerimizin sayılarının artmasını temenni ediyorum. Camilerimizden ezan sesi, Kuran Kurslarımızdan Kur´an-ı Kerim sesi eksik olmasın, unutulmasın! Hafızlarımızı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Hafızlık Mezuniyet Töreni Çorum Valisi Mustafa Çiftçi’nin mezun olan 16 Hafıza mezuniyet belgesi vermesi ile sona erdi.