Osmancık'ta Org. Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Ortaokulu tarafından "Urfa Sıra Gecesi" düzenledi.

“Sıra Gecesi” gerek dekor, kıyafet, söylenen türküler ve programda yoğrulan çiğ köfte ile Urfa Sıra Gecelerini aratmadı.

Yoğun ilgi gören ve katılımcıların adeta mest olduğu Sıra Gecesi, tam not aldı.

Osmancık Org. Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Ortaokulu ve Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu okul pansiyonunda yatılı kalan öğrenciler, “Sıra Gecesi” düzenledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında müzik öğretmeni Emre Yücetürk yönetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan program çocuklara ve katılımcılara eğlenceli anlar yaşattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Barış İpek, okul idarecileri, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleşen program izleyicilerden tam not aldı.

Yatılı kalan öğrencilerin hazırladığı halk oyunları ile başlayan program, öğrencilerin solo ve koro olarak seslendirdikleri Urfa yöresine ait türkülerle büyük beğeni topladı.

Ayrıca “Sıra Gecesi” gerek dekor, kıyafet, söylenen türküler ve programda yoğrulan çiğ köfte ile Urfa Sıra Gecelerini aratmadı.

Eğitimlerine devam edebilmek için küçük yaşlarda ailelerinden ve köylerinden uzak kalan yatılı öğrenciler, gönüllerince eğlenerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Okul Müdürü Mehmet Ali Hızarbaş, program sonrası yaptığı konuşmada; “Okul olarak öğrencilerimizi akademik olarak en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken ayrıca sosyal, kültürel ve manevi yönden de hayata hazırlamayı kendimize ilke edendik. Bu kapsamda öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve gayreti ile böyle güzel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Sıra Gecesi programını hazırlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, katılımı ile bizi şereflendiren tüm misafirlerimize ayrıca emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, tüm öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Tökel, çocuklarımızı böyle eğlenirken ve mutlu görmenin kendisini de mutlu ettiğini söyleyerek programın hazırlanmasında emeği geçen tüm idareci, öğretmen ve öğrencilere, özellikle de hazırladığı her programda ilçeye ve öğrencilere kattığı değerden dolayı Müzik Öğretmeni Emre Yücetürk’e teşekkür etti.

Öğrencilere ve misafirlere çiğ köfte ikramıyla program sona erdi.