Türk Büro Sen Çorum Şubesi yönetimi, Osmancık'ta bazı ziyaretler düzenledi.

Şube Başkanı Sami Çam ve yönetimi, Osmancık'ta işyerlerini ziyaret ederek sendika üyeleri ve çalışanlarla bir süre sohbet etti.

İlçe ziyaretleri kapsamında Osmancık'ı da ihmal etmeyen Sami Çam, yaptığı değerlendirme konuşmasında; "Kamu çalışanları, emekliler ve ücretli çalışanlar enflasyon karşısında ezilmekte, alım gücü azalmakta, günlük yaşam her geçen gün zorlaşmaktadır. Bunu önlemenin yagâne yolu ücretlilerimizi harcama yapabilir durumda tutmaktır. Ücretlilere verilecek destek çarpan etkisi yaparak piyasalar rahatlatacaktır. Enflasyon dayalı ücret sistemden bir an önce vazgeçilmelidir" dedi.

Sami Çam, "Hak bildiğimiz yolda kamu çalışanın Hakkı için mücadele den taviz yok. Gönüller bir hedef bir güçlü Türk devleti tok memur mutlu yarınlar" ifadesini kullandı.

Çam, "İletişim ve teknolojinin geldiği noktada Türkiye Kamu Sen'in ve Türk Büro Sen'in sendikacılığın gereği olarak tüm bu gelişmelere tarafsız kalamazdı. Dijitalleşen, robotlaşan, yapay zekanın iş gücüne katkılarının konuşulduğu bir durumda çalışma hayatına etkileri konusunda işverenin "Endüstri 4.0" ın karşısına "SENDİKA 4.0" projesi ile takip eden değil takip edilen sendikacılık gereği..." ifadelerine yer verdi. (Ulaş Odabaş)