Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, tarımın ülkenin geleceği olduğunu belirterek, bu kapsamda Çorum’un tarımsal üretim potansiyelinin artırılması için toprakların suyla buluşmasının şart olduğunu dile getirdi.

Bayat Ziraat Odası’nın yeni hizmet binası TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.

Bayat İlçesi’nde bulunan Ziraat Odası yeni hizmet binasına taşındı.

Genel Başkan Şemsi Bayraktar'ın da katılımı ile düzenlenen açılış törenine Osmancık Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner de katıldı.

Bayat Ziraat Odası’nın yeni yerine taşınması nedeniyle düzenlenen açılış törenine Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Başkan Yardımcısı Nevzat Gamzeli ile birlikte Bayat Kaymakamı Oğuzhan Ocak, Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Bayat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yıldırım, ilçe ziraat odası başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde 4 katlı 420 metrekare kullanım alanı bulunan bina hakkında katılımcıları bilgilendiren Ziraat Odası Başkanı Yıldırım, tarımda yaşadıkları sorunları da anlatarak yeni hizmet binasında çiftçiye daha iyi hizmet sunacaklarını vurguladı.

TZOB Başkanı Bayraktar ise konuşmasında gerek ilimizin gerekse ülkede tarım alanında yaşanan sorunlara değindi.

Kırsalda yaşanan göçlere değinerek tarımın ülkemizin geleceği olduğunu vurgulayan Bayraktar, bu kapsamda Çorum’un tarımsal üretim potansiyelinin artırılması için topraklarının suyla buluşmasının şart olduğunu dile getirdi.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın üyesi bulunan 765 Ziraat Odası’nın bağlı bulunduğu birlikte ülke çiftçisine hizmet etme gayreti içinde olduklarını söyleyerek son dönemlerde Ziraat Odaları’nın hizmetlerinin daha da arttığını, artık fabrika kurar hale geldiklerini ama tüm iyileşmelere rağmen tarımda önemli sorunlar yaşandığını anlattı.

Şemsi Bayraktar’ın konuşmasının ardından konuklar tarafından binanın açılışı yapılarak binada incelemede bulunuldu. Açılış töreni davetliler için hazırlanan 8 kazan İskilip Dolması ikramıyla son buldu.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Bayraktar açılış töreni ve yemeğin ardından ilçe ziraat odası başkanları ile bir araya gelerek bir toplantı yaptı.