Osmancık İmam Hatip Ortaokulu Tatbikat Camii'nin temeli törenle atıldı.

Osmancık İmam Hatip Ortaokulu inşaatının halen devam ederken, okul bahçesine Tatbikat Cami yaptırılıyor.

Caminin temelinin atılması amacıyla düzenlenen törene yoğun bir katılım oldu.

Hayırsever Ali Sağır’ın yapımını üstlendiği Osmancık İmam Hatip Ortaokulu Tatbikat Cami temel atma törenine; Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Oğuzhan Kaya, Osmancık Kaymakamı Hakan Alkan, Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, AK Parti İlçe Başkanı Hakkı Güngör, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Osmancık Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tatbikat Cami için kesilen kurbanın ardından hep birlikte dualar edildi. Vali Mustafa Çiftçi, Milletvekili Oğuzhan Kaya, Kaymakam Hakan Alkan, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve diğer protokol üyeleri hayırsever Ali Sağır ile beton pompasının butonuna birlikte basarak temel atma törenini gerçekleştirdi.

Tören sonunda katılımcılara Osmancık İmam Hatip Kız Öğrenci Pansiyonunda yemek verildi.

Caminin iki katlı olarak yaptırılacağı, 750 bin TL keşif bedelli olduğu, İstanbul'da yaşayan hayırsever işadamı Ali Sağır'ın 500 bin TL katkıda bulunmayı taahhüt ettiği, kalan kısmın ise milletvekillerinin ve hayırsever vatandaşların desteği ile tamamlanacağı bildirildi. İnşaatın İris İnşaat firması tarafından yaptırılacağı açıklandı.