Osmancık'ta 6 asır önce başlatılan Tarihi İmaret Aşevinde iftar ve sahur yemeği uygulaması, hayırsever vatandaşların da katkısı ile devam ediyor.

Osmancık Belediyesi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine, evinde yemek yapmakta güçlük çeken yaşlı ve engellilere iftar yemeği ulaştırıyor.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör’ün de ziyaret ettiği Tarihi İmaret Aşevinde, Belediye personeli tarafından hazırlanan iftar ve sahur yemeği her gün 250 haneye teslim ediliyor.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör “İlçemizdeki ihtiyaç sahiplerine, evinde yemek yapmakta güçlük çeken yaşlı ve engellilere iftar yemeği ulaştırıyoruz. Belediye personelimiz Tarihi İmaret Aşevinde özenle hazırlanan iftar ve sahur yemeğini her gün 250 haneye teslim ediyor. Ecdadımızın 6 asır önce başlattığı bu tarihi gelenek yine hayırseverlerimizin desteği ile devam ediyor. Katkı veren hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İhtiyaç sahiplerinin tespit edilerek evlerine servis edildiğini belirten Gelgör “İlçemizde tarihi bir gelenek var. Ecdadımız yıllar önce düşünmüş ve ihtiyaç sahiplerini bir yere toplamak yerine doğrudan evlerine hizmet vermiş. Biz de bu tarihi geleneği devam ettirmek için iftar çadırı açmadık. Tarihi aşevinde iftar ve sahur hazırlanıyor. Personelimiz her gün ev ev dolaşarak ihtiyaç sahiplerine iftarlık ve sahurluk yemeklerini ulaştırıyor” ifadesini kullandı.