Osmancık ilçe merkezinden geçen çeltik sulama kanalı iş makineleri ile temizlenip bakım onarımı yapılıyor.

Osmancık'ta çeltik tarlalarını sulamada kullanılan kanallar Sulama Kooperatifinin girişimleri ile iş makinesiyle temizleniyor.

Üreticilerin sorunsuz bir sulama sezonu geçirmeleri için her türlü hizmetin yapıldığını vurgulayan kooperatif yetkilileri, sulama sezonunun başlamasıyla birlikte tahliye ve sulama kanallarında da iş makineleriyle temizlik çalışmalarına başladıklarını belirtti.

Kooperatif yetkilileri, “Çiftçilerimizin, ürünlerini aksatmadan ve daha kolay sulamaları için iş makineleri ile sulama kanalı temizleniyor, bozulan yerleri de tamir ediyoruz. İş makinelerinin giremediği yerlerdeki kanalların temizliği de işçiler tarafından yapılıyor. Amacımız, çiftçilerimizin ürünlerini aksatmadan sulayabilmelerini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör ise "Bu kanal çiftçilerimiz için olmazsa olmaz. Bu kanal sayesinde kaç bin dönüm çeltik arazisi sulanmaktadır. Fakat ilçe içerisinden geçtiği için bazı vatandaşlarımız eline geçeni kanala atıyor. Kanalın temiz tutulması konusunda herkese görev düşüyor. İlçe halkı ve vatandaşlarımızdan beklentimiz kanala dal parçası, çöp, gibi maddeleri atmamalarıdır. Kanalda bulunan alakası olmayan malzemeler ve atık maddeler çevre ve görsel kirliliğe neden olmaktadır. Sıcak havalarda pis koku yaymaktadır. Biz, güzel yaşanabilir bir Osmancık için yola çıktık. Sizlerden de aynı duyarlılığı bekliyoruz” şeklinde konuştu.