Osmancık çarşı esnafından Tuğralı Sigorta işletmecisi Ali Karınlıoğlu, çocukluğundan buyana kurduğu hayalini gerçekleştirdi.

Çocukluğundan beri uçmayı hayal eden Karınlıoğlu, Türk Hava Kurumu Eğitim Merkezinde bu hayaline kavuştu.

Osmancık Haber’e hayalinden bahsederek mutluluğunu dile getiren Ali Karınlıoğlu, şunları söyledi:

“Çocukluktan bu yana istediğim tek meslek F16 pilotu olmaktı. Bunun için İzmir Gaziemir’de sınavlara, mülakatlara gittim. Maalesef sınavı ve mülakatı kazanmama rağmen hava harp okuluna giremedim.

Fakat uçmak içimde her zaman olan bir arzu istek ve hayaldi. Sonradan bunun için uçmaya baş koymuştuk derken Türk Hava Kurumu (THK)’nun vermiş olduğu paraşüt kursunu araştırdım ve buldum. Erzincan, Eskişehir ve Antalya’da verilen bir kurstu. Türkiye’den sadece 14 kişi girebilen bir kurstu bu ve ilk sıradan bana nasip oldu. 9 Haziran’da burada olun diye mesaj ve telefon gelince o güne kadar büyük bir heyecanla o zamanı bekledim ve nihayet Erzincan’a gittim.

THK eğitim merkezine giriş yaptık. 15 günlük bir kurstu. Bu ilk olarak teorik eğitimleri aldık. Paraşütün kısımları, havada acil durumda neler yapmamız gerektiği ve meteoroloji dersleri vardı ve sınavdan 100 almak zorunluluğu vardı. Çünkü havada acil durumla karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiğini çok iyi bilmemiz gerekiyordu. 99 almak bile bu sınavı geçirmiyordu.

Neyse ki sınavımızı başarıyla tamamladık. Öncelikle yerden kalkış, iniş eğitimlerimizi uygulamalı şekilde eğitimlerini gördük ve artık uçuş zamanı gelmişti. Hepimiz bir minibüse bindik herkes için ayrı ayrı THK paraşüt tedarik etmişti. Bizi 250m yüksekliğinde burada Adatepe yüksekliğinde bir tepeye çıkardılar ve yalnız uçuş yapacaktık. Tabi ilk heyecanı daha farklı oluyor bir de ilk kez uçacağız ve ilk uçuş içinde yüksek bir yerdi. Bizim için onun heyecanı da ayrı tabi ki. Derken hocalarımızın komutlarıyla koşarak ilk kalkışımızı yaptık kendimizi o boşluğa bırakıp ve havalanmanın verdiği heyecan ve keyif tarif edilemez bir mutluluktu ve artık havadayım gökyüzünde yalnız uçuyor olmanın keyfini size tarif edemem. Çok güzel bir duyguydu. Aşağıdaki hocaların telsiz komutlarıyla ilk uçuş ve inişimizi başarıyla tamamladık. Toplamda yedi uçuş yaptık ve P1-P2 yamaç paraşüt pilotluğu ehliyetini almaya hak kazandık.

Hedefim Fethiye’de Baba Dağından uçuş yapmak ve paramotor eğitimini de alıp Osmancık’tan Çorum’a gidiş gelişi paramotorla yapmak istiyorum. Bunun için de gerekli tüm eğitimi alıp bir iki seneye kalmaz onu da gerçekleştireceğim inşallah. Uçmak isteyen ve sevenlere elimden gelen desteği sağlarım. Osmancık’ta da bunun bir kulübünün olmasını istiyorum. Bunun için değerli büyüklerimizden desteklerini bekliyoruz. Buraya paraşüt kulübü açmayı istiyorum. Bu işi yapmaya uçma arzusu olanlara mutlaka benimle irtibata geçmesini ve bunu yapmak isteyenlerle birlikte koordineli çalışmalar yapmayı istiyorum.

Ayrıca ben şunu anladım, bir şeyi yapmayı isteyin yeter ki o yolda yürüsün sonuçta ona ulaşıyorsunuz yeter ki isteyin gerisi geliyor hayallerinizi ertelemeyin.”

Tuğralı Sigorta işletmecisi Ali Karınlıoğlu hayalini gerçekleştirerek bunun mutluluğunu yaşadı. Karınlıoğlu, uçuş hayali olanlar için çağrıda bulunarak 0506 828 25 30 nolu telefondan irtibata geçenler için her türlü yardım ve desteklerini esirgemeyeceğini bildirdi.