Osmancık’ta binlerce vatandaşa hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merdivenleri zamanla yıpranması nedeniyle çökme tehlikesi ile karşı karşıya.

Osmancık’ta her gün yaşlı genç birçok insanın kullandığı Sosyal Güvenlik Kurumu’nun merdivenleri çökme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı gibi engelli ve yaşlı vatandaşlar kuruma ulaşmasında büyük zorluk yaşıyor.

Yazı Mahallesi, Şehit Üsteğmen Sebahattin Üremiş Caddesi üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu mevcut binanın 3. katında hizmet veriyor. Kuruma ulaşmak isteyen vatandaşlar merdivenlerdeki çatlaklar yüzünden büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor. Birçok vatandaşın bu durumdan şikayetçi olmasına rağmen hem merdivenlerde düzenleme çalışmaları yapılmıyor, hem de engelli ve yaşlılar için asansör kurulmuyor. Yıllar önce yapılmış olan binada hizmet veren SGK’nın insanların rahat ulaşabilecekleri günümüz şartlarına uygun bir şekilde dizayn edilmiş bir hizmet binasına geçmesi gerektiğini ifade eden birçok vatandaş kuruma şikayet edildiği halde kimsenin ilgilenmediğini dile getirdi.

Vatandaşlar engelli asansörünün olmadığı, merdivenlerinin dik ve çökme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğu SGK’nın en kısa zamanda bu sorunlara çözüm bulması gerektiğini belirttiler. (Selma Çetindere)