Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 79. Yılında Osmancık’ta da sevgi, saygı, özlem ve şükran duygularıyla anıldı.

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının yıldönümü dolayısıyla Osmancık’ta ilk tören Osmancık Hükümet Konağı Bahçesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirildi.

Törene; Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Belediye Başkanı Hamza Karataş, İlçe Jandarma Komutanı Pers Ast. Yiğit Efe İşsevenler ile birlikte protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Osmancık Kaymakamlığı adına Çorum Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Osmancık Belediyesi adına Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İlçe Jandarma Komutanlığı adına ise İlçe Jandarma Komutanı Pers Ast. Yiğit Efe İşsevenler tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Saat 09.05’te ise siren sesleri eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından ise İstiklal Marşı eşliğinde Ay Yıldızlı bayrağımız yarıya indirilmesiyle tören sona erdi.

Her yıl farklı bir okulun düzenlediği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Anma Programı bu yıl Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlendi. Programda Atatürk’e olan sevgi ve bağlılık duyguları bir kez daha ifade edildi.