Çorum’un Osmancık ve Kargı ilçelerinin semt pazarlarındaki tezgahlarda yer alan mevsimlik kış sebze ve meyvelerinin % 80’inin Mersin'den geldiği bildirildi.

Kargı, Hacıhamza ve Osmancık semt pazarlarında 35 yıldır pazarcı esnafı olduğunu belirten Mehmet Aksu, Çorum ve ilçelerinde belli başlı bir kaç kalem ürünün yetiştirildiğini, ancak semt pazarlarındaki tezgahlarda yer alan ürünlerin çoğunun il dışından geldiğini ifade etti.

Çorum il genelinde tarım ürünlerinden, özellikle sebze ve meyvecilikte çevre illere bağlı olduğunu savunan Aksu, "Bölgede 35 yıldır üreticilik yaptığım gibi ayrıca manav işlerini de yapıyorum. Osmancık ve Kargı ilçesinde yerli üreticiler yeterince üretemiyor. Özellikle bu bölgeye sebze ve meyvelerin % 80’i Mersin ilinden geliyor. Sebze ve meyveler son yaşanan kurdaki istikrasızlık, yüksek faiz ve neticede artan enflasyon nedeniyle fiyatlar neredeyse iki katına çıkmış durumdadır. Son zamanlarda vatandaşların alım gücü düştü. Daha önce örneğin 1 kilogram domates alan vatandaş şimdi ya almıyor ya da yarım kilo alıyor” diye konuştu.

(GÜNCEL HABER TV / Hüseyin Çetinkaya)