Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyesi 14 bisikletçi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Yunanistan’ın Selanik şehrindeki Atatürk Evi Müzesi bahçesinden aldıkları toprağı Samsun’a götürdü.

Selanikli 14 bisikletçi, Samsun yolculuğu sırasında Osmancık'ta mola verdi.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Cebeci, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Abdullah Küçükgöz, belediye meclis üyeleri ile personeller, 14 bisikletçiyi belediye binası önünde karşılayarak ağırladı.

Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, SARDOS temsilcisi Faruk Eker’e karşılama töreninde çiçek takdim etti.

SARDOS temsilcisi Faruk Eker, sınır kapısı önünde yaptığı açıklamada, Selanik’ten aldıkları Ata toprağını 19 Mayıs'ta Samsun’a ulaştıracaklarını söyledi.

Milli Mücadelenin yüzüncü yıl dönümünü kutlamaya hazırlandıklarını, bu kapsamda 14 bisikletliyle Selanik’ten Samsun’a 1453 kilometrelik bir etabı tamamlayacaklarını ifade eden Eker, “Ata toprağını Ata’mızın doğduğu yerden vatanın doğduğu yere götürmenin sevincini yaşıyoruz. Biz Milli Mücadeleyi sadece erkeklerle değil cephenin arkasındaki kadınlarımızla kazandık. Aramızda 4 kadın arkadaşımız var ben bu çiçeği izninizle bayanlarımıza takdim etmek istiyorum” dedi.

Osmancık’ta verdikleri mola sonrası Keşan Saros Doğa ve Spor Derneği (SARDOS) üyesi 14 bisikletçi Ata toprağını teslim etmek üzere Samsun’a hareket etti.