Ak Parti Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum Şeker Fabrikası'nın pancar alım kampanyası açılış törenine katıldı. 
Kaya, törende yaptığı konuşmada, "Şeker kotalarının yeniden düzenlenmesiyle nişasta bazlı şekerde önce yüzde 15’ten, yüzde 10’a sonrasında bu yıl sonu itibariyle yüzde 2.5 düşürmek suretiyle şeker pancarı üretiminde 1 buçuk milyon ton daha şeker üretiminin artırılmasını sağlamaktayız" dedi. 
Çorum Şeker Fabrikası’nda pancar alım kampanyası başladı. 2019 yılı Pancar Alım Kampanyası açılış törenini gerçekleştirdi.
Törene, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Ak Parti Teşkilat Başkanlığı İç Anadolu Bölge Koordinatörü Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Tahsin Şahin, Safi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Safi, Safi Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Cengiz Safi, Mümtaz Safi, Ümit Safi, Atakan Safi, kurum müdürleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.


Çorum Şeker Fabrikası 2019 yılı “Pancar Alım Kampanyası” açılış töreninde konuşan AK Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya, "Şeker Pancarı üretimi dünyada stratejik bir ürün Türkiye’de bu ürünün üretimiyle ilgili çalışmalar her geçen gün artarak, çiftçiye verilen destek gerek hükümet tarafından, gerek şeker fabrikaları ve şeker yöneticileri tarafından desteklenerek artmaktadır” dedi.
Türkiye’de 39 ilde 1193 yerleşim yerinde 34 bin 424 çiftçimiz 1 milyon 120 bin 604 dekar alanda 6 milyon 950 bin ton şeker üretimini bu yıl hedeflediklerini belirten Kaya, “Geçen yıl 16 polarlı şeker pancarı 235 bin lira fiyattayken, bu yıl saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin katkılarıyla fiyat ton başına 300 lira olarak açıklanmıştır. Bu oran geçen seneki fiyat oranına bakılırsa yüzde 27.33 artırılmıştır. Yine bu artış geçen yıl ki enflasyon oranı yüzde 11.33 olarak alındığında bu oranın yüzde 16.33 üzerinde oluyor. Bu hükümetimizin bütün tarım ürünlerinde olduğu gibi bu sektörde de çiftçiye sahip çıktığının ve sonuna kadar destekleyeceğinin göstergesidir” ifadelerine yer verdi. 


“Şeker kotalarının yeniden düzenlenmesiyle nişasta bazlı şekerde önce yüzde 15’ten, yüzde 10’a sonrasında bu yıl sonu itibariyle yüzde 2.5 düşürmek suretiyle şeker pancarı üretiminde 1 buçuk milyon ton daha şeker üretiminin artırılmasını sağlamaktayız” diyen Oğuzhan Kaya, “Çorum'da da değerli milletvekillerimizin ve bizlerin gayretiyle hükümetimizin destekleriyle şeker pancarı ekim sahalarının açılması için sulama göletleri yapıyoruz. 
İskilip’te Derekargın sulama göletinin sulama kısmını yaklaşık 30 milyona ihale ettirdik. Yine Osmancıkta İncesu sulama göleti 15 milyona ihale edildi. Mecitözü’nde Bayındır, Sungurlu’da Kırankışla, merkezde Geykoca ve bunlarla beraber Koçhisarla Çorumda sulanabilir yer sayısını oldukça artırıyoruz. Yine Osmancık, Dodurga, Laçin Bölgesinde Obruk- Dutludere sulama projesiyle 45 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlıyoruz. Bu projeler 2023’te hepsi tamamlanmış olacak. Ve Çorumluya hizmet etmiş olacak. O zamanda şeker fabrikası şeker ihtiyacının tamamını Çorum'an karşılayacak. Şirketimize elimizden gelen yardımı yapacağız. Biz bu fabrikayı Çorum’un fabrikası, kendi fabrikamız olarak görüyoruz” açıklamalarında bulundu.