İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin her türlü şaibeden uzak, adil, güvenilir, demokratik bir ortamda yapılmasını istedi.

Yerel seçimler öncesi bir açıklama yaparak bazı uyarılarda bulunan Boyacı, ülkemizin demokratikleşmesi için tüm seçmenlerin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerin ülkemiz için önemli bir gün olduğunu vurgulayan Boyacı, "Yerel yöneticilerimizin seçileceği bu seçimin adil, kuşkuya yer olmayan güvenli bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Halk arasında, basında, televizyonlarda, seçim sonuçlarını etkilemek yönlendirme çabalarını duyuyoruz. Bu durum, seçilecek yöneticileri şaibe altına alır. Bu ise demokrasinin temel anlayışına aykırıdır. Bu konuda yetkililere, adaylara, parti yöneticilerine, seçmenlerimize büyük görevler düşmektedir" dedi.

İYİ Parti Osmancık İlçe Başkanı Sefer Mustafa Boyacı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yasaya aykırı olarak seçimi, seçim sonucunu etkilemeye çalışmak suçtur. Yüksek Seçim Kurulu son aldığı kararla oturmadığı yerde oy kullanmak üzere başvuran seçmenlerin oy kullanamayacağını, ayrıca tespit edilen kişilere para cezası uygulanacağını açıkladı. Seçmenlerimizin zor durumda kalmaması için gereği yapılmalıdır. Ülkemizin demokratikleşmesi için bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır."