Sarıkamış Şehitleri, şahadetlerinin 104. yılında Osmancık İlçesinde düzenlenen programla anıldı.

Osmancık Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından düzenlenen anma programı, vakıf salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Anma programında bir konuşma yapan Osmancık Ülkü Ocakları Başkanı Osman Nazif Kolukısa, Sarıkamış'ta şehit olan askerlerin Allah-u Ekber dağlarında dondurucu soğuğa rağmen verdikleri mücadelenin, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün öneminin tüm dünyaya gösteren bir hareket olduğunu belirterek, "İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız, böyle bir ecdadın yarınlarıyız" dedi.

Sarıkamış olayının Türk milletinin sarsılmaz imanının göstergesi olduğunu vurgulayan Kolukısa, "Sarıkamış’ı anlamak için sevdanın adının ne olduğunu bilmek gerekir. Bu sevginin adı sadece ana, baba, yar demek değildir. Bu sevginin adı vatan, bu sevginin adı bayrak, bu sevginin adı millet bekasıdır" ifadesini kullandı.

Kolukısa, konuşmasında şunları söyledi:

“Sarıkamış Türk milletinin sarsılmaz imanının göstergesidir. 'Sahipsiz kalan vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır' duygusunun yaşanmasıdır. Olumsuz hava şartları ve imkânsızlıklara rağmen binlerce vatan evladının ‘Biz bu ülkeyi karşılıksız sevdik’ demesinin adıdır Sarıkamış. Sarıkamış’ı anlamak için sevdanın adının ne olduğunu bilmek gerekir. Bu sevginin adı sadece ana, baba, yar demek değildir. Bu sevginin adı vatan, bu sevginin adı bayrak, bu sevginin adı millet bekasıdır. Allah-u Ekber dağlarında dondurucu soğuğa rağmen verdikleri mücadele, Türk milletinin birlik ve bütünlüğünün öneminin tüm dünyaya gösteren bir harekettir. İşte biz böyle bir ecdadın torunlarıyız, böyle bir ecdadın yarınlarıyız.

Bizler milliyetçi Türkiye’nin mimarları olarak diyoruz ki! Bir olalım, birlik olalım, beraberce olalım. Geçmişimizden aldığımız ruh ile geleceğe daha berrak bakalım. Bundan 104 yıl önce birlik ve bağımsız olma duygularıyla yola çıkan, 90 bin Sarıkamış kahramanını rahmet ve minnet ile anarken, Osmancık Ülkü Ocakları olarak onları hatırlamanın onların aziz ruhlarına fatihalar dualar okumanın bugün onlar için en gerekli unsur olduğunu düşünüp bu programı organize ettik. Konuşmalarıma son verirken Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz, ebediyete ulaşmış kıymetli ecdadımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Aziz atalarımız ruhlarımız ruhlarınız şad mekânınız cennet olsun."