Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif, üyelerini tapuya kavuşturdu.

Sanayi Bakanlığı kredi desteği ile inşaatı yapılan, 2003 yılı kura çekimi ile taşınılan, 138 işyerinin yer aldığı kooperatifte olağan genel kurul toplantısı ile birlikte tapular dağıtıldı.

Uzun yıllardır büyük bir özveri ile işini sürdüren Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Mürsel Gökyar, sanayi sitesi esnafına tapularını teslim etti.

3 Mayıs 1979’da Bağkur Sigortaları Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi olarak kurulan, 28 Haziran 1990 yılında unvanını Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olarak intibak ederek faaliyetlerini sürdüren, Sanayi Ticaret Bakanlığı Halk Bankası aracılığı ile kredi kullanılarak 2003 yılında inşaatı tamamlanan kooperatifte 138 işyeri yer alıyor.

28 Haziran 2019 Cuma günü tapu işlemlerini tamamlayan Osmancık Koyunbaba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı Mürsel Gökyar ve Kooperatif Başkan Yardımcısı Bekir Ertekin’e Osmancık Tapu Müdürü İsa Yanık tarafından 130 adet tapu teslimi yapıldı.

Kooperatif Başkanı Mürsel Gökyar; “2003 yılında inşaatı tamamlanan işyerleri 16 yıl aradan sonra Bakanlığa olan parasal yükümlüğü yerine getirmiş ve tapu işlemleri gerçekleştirilmiştir. 30 Haziran 2019’da tapularımızı dağıtmak nasip oldu. Tüm işletme sahibi esnafımıza tapuları hayırlı uğurlu olsun.

Bizlere her konuda yardımcı olan Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı personellerine, Kooperatifin kuruluş aşamasında küçük sanayi sitesinin esnafına yer temini yapan dönemin Osmancık Belediye Başkanı rahmetli Duran Ceylan’a ve ekibine, ihale ve inşaat döneminde yine dönemin başkanlarından Osmancık Belediye Başkanı Avni Kılıç ve ekibine, projeler ve parselasyon işlemlerinde Ayan Mühendislik Erol Ayan ve ekibine, Mimar Serdar Uz ve ekibine, tapu işlemlerimizde bizlere kolaylıklar sağlayan Çorum Kadastro Müdürlüğü Osmancık Kadastro Birim Amiri Harita Mühendisi Sedat Öztürk ve personellerine, Osmancık Tapu Müdürü İsa Yanık ve personellerine şahsım ve üyelerim adına sonsuz teşekkür ederim” dedi.