Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Osmancık'ın meşhur pirincinin birliği, beraberliği ve huzuru temsil ettiğini söyledi. 
"Festivalimiz bir kez daha coğrafi işaret almış tüm Türkiye'de kendini kanıtlamış pirincimizi öne çıkartsa da belediyemiz 5 yıl sonra gençlerimizle sanatçıları, sporcuları, meraklıları macera severleri bir araya getiriyor. Bu da çok önemli" diyen Vali Yardımcısı Yüksel, Osmancık'ta geleneksel olarak gerçekleştirilen "Pırlanta Pirinç Festivali"nin açılışında yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
"Festivalin 5 yıl sonra yapılıyor olması keyif ve onur kaynağıdır. Festivalin kazanç bereket onur kıvanç alın teri olan pırlanta pirincimiz var. 
Pirinç aynı zamanda ilçemizin birliğini beraberliğini huzurunu da temsil ediyor. Festivalimiz bir kez daha coğrafi işaret almış tüm Türkiye'de kendini kanıtlamış pirincimizi öne çıkartsa da belediyemiz 5 yıl sonra gençlerimizle sanatçıları, sporcuları, meraklıları macera severleri bir araya getiriyor. Bu da çok önemli. 
Festivaller çoğu yerde binlerce yıl devam ediyor ama bizde zaman zaman kesintiye uğruyor. Halkımızın da gençlerimizin de bu tür faaliyetlere ihtiyacı var. Belediyemiz sizlerle bir araya getirdiği için katkı sunanlarla birlikte şükranlarımızı sunuyoruz. Dönem başında çeltik, pirinç üreticileri ile su konusunda ufak bir sıkıntı yaşadık. 
Devletimiz bir ayar getirdi. Üretim sürecinde ufak tefek sorunlar oluyor ama üretimlerimizi artırmak zorundayız. Artırmakla kalmayıp tanıtım faaliyetleri ile beraber ülkemizin geneline de yayacak her türlü girişimi desteklemek zorundayız. Özellikle gençlerimiz topraklarımıza sahip çıkmaya devam etsinler. Emeklilerimiz yakınıyor aman gençler yüzünüz yönünüz büyük kentlerde olmasın Osmancığımızı ıssız kimsesiz bırakmayın. Gelin bir olmaya devam edelim. Bu topraklar sizsiz olmaz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."