Osmancık İlçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında “Peygamberimiz ve Aile” konferansı düzenlendi.
Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) ‘in doğumunun 1448. yılı dolayısıyla Mevlidi Nebi Haftası olan bu hafta Osmancık'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
Program Beyler Çelebi Camisinde öğlen namazından önce okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatim ile başladı. Aynı gün Mevlidi Şerif okutuldu. 
Kamu Kurum ve Kuruluşlarını ziyaret ile devam eden Mevlidi Nebi Haftası'nın diğer günlerinde şehitlik ziyareti ve hastane ziyareti yer aldı. Osmancık Kredi Yurtlar Kurumu'nda öğrenciler için program düzenlendi.
Hafta boyu camilerde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği program Osmancık Müftülüğü'nün büyük bir özenle hazırlamış olduğu Osmancık Belediye Kültür Merkezi'ndeki  “Peygamberimiz ve Aile” konferansıyla devam etti. Konferansa konuşmacı olarak Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer katıldı. 
Beyler Çelebi Cami İmamı tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Gemici Beyazıt Cami Müezzini Ramazan Akıncı’nın kasidesi ile devam etti. 
Programın açılış konuşmasını Osmancık ilçe Müftüsü Dr. Eyyüp Aydın yaptı. Aydın, konuşmasında programın hazırlanmasında emeği geçen ve konuşmacı olarak katılan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer’e teşekkür etti. 
Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, “Peygamberimiz ve Aile” konulu konferans verdi. Biçer, konferansında peygamber efendimizin hayatından kesitler paylaştı. 
Büyük ilgi ile izlenen konferansın ardından Mevlidi Nebi Haftası kutlamaları kapsamında konferans veren Biçer’e çiçek takdim edildi.
Yoğun bir katılımın olduğu programa; Osmancık İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, Osmancık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Kamu Kurum ve Kuruluşların müdürleri, din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Hafta boyu süren kutlamalar Gemici Gürleyik Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından sona erdi.