Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump’a tepkiler çığ gibi büyüyor.

Trump’ın bu açıklamasını protesto etmek amacıyla Osmancık’ta da miting düzenlendi.

Osmancık’ın tüm renkleriyle Kudüs için tek vücut olduğu mitinge katılan vatandaşlar ellerinde taşıdıkları Ay Yıldızlı bayraklarla Trump’a ve İsrail’e olan tepkilerini dile getirdiler.

15 Temmuz Demokrasi meydanında düzenlenen mitinge Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, Emniyet Müdürü Mürsel Türkmen, AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, CHP Osmancık İlçe Başkanı Sadık Eker, MHP Osmancık İlçe Başkanı Satılmış Karatağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Tökel, Ak Parti Osmancık İlçe Kadın kolları Başkanı Fazile Tökel, belediye ve il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, mitingde yaptığı konuşmada, Kudüs’ün Müslümanların ‘kırmızı çizgisi’ olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklamasının insanlık vicdanını yaraladığı gibi bölgemizdeki sorunları daha da derinleştirdiğini ifade eden Hakkı Güngör, “Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir” dedi.

Yapılan bu sorumsuzca açıklamayı bölgede barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adım olarak değerlendiren Güngör, “alınan karar İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti artırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir” çağrısında bulundu.

“İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olarak terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” diyen AK Parti Osmancık İlçe Başkanı Hakkı Güngör, konuşmasında şöyle dedi:

“İslam’ın harem-i izzeti olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türk’üyle, Arap’ıyla, Kürt’üyle tüm Müslümanlarda Selahattin Eyyubi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceklerdir.

Türkiye’nin, insanlığın silueti olan Kudüs’ü mahremiyetine yönelik bu saldırı karşısında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ortaya koyduğu güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız.

Dünyadaki tüm Müslümanların İslam işbirliği teşkilatı zirve dönem başkanı olan Türkiye’nin çağrısına kulak vererek Kudüs’e sahip çıkacağına inanıyoruz.

Diğer taraftan, ABD’nin bu kararı, dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür.

‘İSLAM’IN KALBİNE HANÇER’

Bu hadise, Cumhurbaşkanımızın küresel sistemin çarpıklıklarına ve adaletsizliklerine karşı uzun zamandır dile getirdiği ‘Dünya 5’ten büyüktür’ itirazının haklılığını teyit etmiştir.

İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesi ile engel olabiliriz.

Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız.

Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız”

Güngör’ün konuşması çeşitli sloganlar ve ‘Allahu Ekber’ nidalarıyla kesilirken, mitingin ardından Kudüs için toplu dua yapıldı.